Top 5 – leuke dingen om te doen in Thailand + Tips

Thailand is een geweldig land om te reizen, dat weten we inmiddels allemaal wel. Maar wat zijn nu de echt leuke dingen om te doen in Thailand? In deze blog zetten we de 5 meest populaire activiteiten in Thailand voor je op een rij.

Top 5 – leuke dingen om te doen in Thailand

1. Street food proeven Bangkok

Voordat ik naar Thailand ging had ik mij ingelezen over street food. Ik dacht hmm…proeven of niet? Zou ik het wel lekker vinden?

Één ding is zeker: Bangkok heeft keuzes in overvloed wat betreft street food. Toen ik mijn eerste Pad Thai (must try food nummer 1) probeerde bij de metropool van Bangkok, Khao San road (must see!) moesten mijn smaakpupillen even wennen. Ook heb ik helaas een voedselvergiftiging gehad, maar hé who cares?! Na een paar dagen knapte ik weer op en kon ik weer genieten van de springrolls, papaya salades en de curry’s.

Tip: Lees ook: Top 5 – Leuke dingen om te doen in Bangkok.

Zo heb je voor minder dan € 1 een bord vol met heerlijke roergebakken rijstnoedels bestrooid met nootjes! Na een paar dagen gewend te zijn wilde ik niet meer anders dan Asian streetfood eten!
Ideaal dat je geen enkel moment hoeft te zoeken, want op elke hoek van de straat kun je ze vinden.

Ben je vegetarisch? Dat is totaal geen probleem! Er is genoeg keus in Thailand. Veel mensen eten er vegetarisch en je kan ook vragen het gerecht zonder vlees / vis te maken.

Na het uitgaan nog even een banana pancake, pad thai of curry eten? De Thai maakt het voor je klaar Let op: bijna overal in Azië gebruiken ze de vissaus, Ajinomoto Monosodium Glutamate, oftewel MSG, dit is een verborgen dikmaker. Als je dit niet wilt geef dit dan van te voren aan. In de praktijk wordt hier helaas niet altijd rekening mee gehouden in verband met communicatieproblemen.

2. Hiken naar watervallen in Kanchanaburi

Heb je de toeristische hoofdstad van Thailand al kunnen afstrepen van je to see list? Mooi, dan is het nu tijd om naar het ‘nog onontdekte’ Kanchanaburi te vertrekken. Veel toeristen slaan het minder toeristische Kanchanaburi over en dat is hartstikke zonde. Deze stad heeft veel indruk op mij gemaakt en dat komt omdat er minder toeristen zijn. Minder toeristen betekent dat de lokale bevolking meer nieuwsgierig is naar de toeristen. 

Op 30 minuten rijden van Kanchanaburi bevindt zich de Erawan watervallen.
Deze watervallen bestaan uit zeven niveaus. Niveau één tot en met drie is piece of cake, maar daarna wordt het zwaar. Dit hangt natuurlijk af van je conditie, maar neem in ieder geval stevige schoenen mee en een camera om de prachtige watervallen vast te leggen. Als je eenmaal de top hebt behaald, oftewel level zeven dan word je beloond met een fish spa. De Erawan watervallen hebben een diepe indruk op mij achtergelaten en ik ben blij dat ik Kanchanaburi niet heb overgeslagen.

V.I.P. nachtbus naar Chiang Mai

Vanuit Kanchanaburi namen we de V.I.P. nachtbus naar Chiang Mai. Ik heb in mijn hele leven niet in zo’n chille bus gezeten! Je had super veel beenruimte, kreeg water, en ook nog eens een broodje en een snack. Daarna kregen we nog een drankje, het zag er vreemd uit. Ik heb mijn drankje later aan een monnik gegeven. Hij leek er erg blij mee te zijn!

Tip: ga je met de bus? Doe een lange broek aan, want het kan ’s nachts koud zijn in verband met de airco. Neem ook een sjaal en een fles water mee.

In de meeste Aziatische landen moet je je schoenen uitdoen in de bus. Je krijgt dan slippers.
Ohja nog een gouden tip…neem altijd een rol toiletpapier mee!
Normaal gesproken zeg ik altijd tegen mensen: see you later alligator, maar ik Azië zeg ik see you later alligator and don’t forget your toiletpaper!

3. Doi Suthep bezoeken in Chiang Mai

Chiang Mai is chill, dat werd mij verteld. Ik wilde het met mijn eigen ogen zien. Eenmaal aangekomen had ik natuurlijk niet gekeken wat er allemaal in Chiang Mai te doen is. Want ja, ik regel bijna alles last minute. Een aantal toeristen vertelden mij over de gouden tempel oftewel de Wat Phrathat Doi Suthep. Dus, aangezien ik dat niet over mocht slaan…stapte ik meteen de tuk tuk in. WOW dat was mijn eerste indruk. Deze tempel is fantastisch! In de avond kun je chillen bij Zoë in Yellow! Het is daar erg gezellig. Ben je niet weg te slaan bij de nightmarkets? Neem dan ook een kijkjes bij de nightmarket van Chiang Mai. De meeste toeristen gaan na Chiang Mai meestal naar Pai! Ik ben hier zelf niet geweest, omdat ik geen scooter rijd. Ik heb van velen wel gehoord dat Pai een dikke aanrader is.

4. Ultiem genieten in Phi Phi island

Ken je de film The Beach? Deze film is opgenomen in Phi Phi island met als hoofdrolspeler niemand minder dan Leonardo DiCaprio. Thailand heeft veel eilanden en Phi Phi eiland is er één van. Maar niet zomaar één. Ko Phi Phi Lee is namelijk het beroemste strand van Thailand! Phi Phi is dus beroemd vanwege de stranden, maar ook vanwege het nachtleven.

Tip: houd je van boksen? Bij Reggae Bar kun je boks wedstrijden bekijken en jij als toerist kunt zelfs een wedstrijd meeboksen! Dus ga jij nog even oefenen in de boksring voordat je vertrekt en win jij die battle?

Ben je op dit mooie eiland sla dan niet de viewpoint over. Vanuit het eiland kun je dagtours doen en ontdek je andere eilanden, waaronder Monkey Island. Het beroemde Maya Bay is helaas gesloten, omdat de natuur moet herstellen.

5. Feesten in Phuket

Wil jij een onvergetelijke tijd beleven? Schrijf dan Bangla Road op. Als je dacht dat Bangkok al crazy was dan heb je Phuket nog niet gezien. In de middag lijkt het allemaal nog wel mee te vallen, maar in de avond is het één groot feest! Illuzion discotheek valt in de smaak bij toeristen en entree is gratis. Phuket is vele malen duurder dan Bangkok. Waar je in Bangkok 70 Baht betaalt voor een Pad Thai kun je in Phuket een Pad Thai voor 150 Baht kopen. Bezienswaardigheid Big Buddha is de moeite waard. Je kunt een disco tuk tuk regelen (waar is dat feestje? in de tuk tuk is dat feestje :). Het is ongeveer een halfuur rijden naar de Big Buddha. Entree is gratis en de Buddha is inderdaad huge.

Tip: op zoek naar een chill hostel? Panda hostel Phuket is voordelig, gezellig en centraal gelegen.
Zelf Panda hostel boeken? Deze link brengt je direct naar het hostel op Booking.com

Meer leuke dingen om te doen in Thailand?

Ben je gek van Thailand en wil je alles weten over wat er te zien en te doen is? Lees dan nog even onze Thailand pagina vol met tips, leuke plekken om te verblijven en reisverhalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!