Tips voor je campertrip

Nu de wereld zich weer begint te herstellen na de laatste jaren in Covid-19 zijn er steeds meer mensen die anders willen leven. Minder conventioneel, meer vrijheid, en meer genieten is wat we voorral willen na de laatste jaren. Een van de manieren om dit te bereiken is door het reizen met een camper. Rondtrekken met een huis op wielen en zo de wereld zien. Dit is de optimale manier van genieten! Ben jij opzoek naar tips voor je campertrip?

Lees dan gauw verder!

Kies de juiste camper

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een camper te huren, vooral wanneer je nog nooit met een camper of vakantie bent geweest kan dit een goede test zijn. Maar wil je vaker, of voor langere tijd de weg op, dan kan een camper kopen een verstandige keus zijn. Een camper financieren kan tegenwoordig gelukkig erg gemakkelijk, en hoeft geen blokkade te zijn voor de start van jouw eigen reis avontuur!

Camper reis tips

Wanneer je dan een camper hebt gekozen zijn de volgende tips er om bij te dragen aan een succesvolle campertrip:

  1. Ken de camper
  • Een camper kan worden bestuurd met een B rijbewijs, maar rijd toch echt heel anders. Het is zeer verstandig om de hoogte en breedte van de camper op de dashboard te plakken. Dit zodat je nooit ergens vast komt te zitten.
  • Weet welke brandstof deze gebruikt, en waar de watertank zich bevindt. Je zal niet de eerste zijn die de verkeerde tank kiest met desastreuze gevolgen voor jouw camper.
  1. Neem fietsen mee
  • Ook al is een camper erg mobiel, het hebben van fietsen zorgt ervoor dat je heerlijk op stap kunt om de omgeving te verkennen, zonder jouw camper plekje kwijt te raken.
  1. Bereid jezelf goed voor
  • Zorg dat je altijd voldoende eten in voorraad hebt, vooral wanneer je wat verderop reis gaat. Het hebben van een noodpakket is altijd verstandig, winkels kunnen gesloten zijn wanneer jij net jouw droomplekje bereikt hebt.
  • Het hebben van voldoende geld om onderweg te kunnen betalen voor tolwegen en ook bij winkels waar geen pin wordt geaccepteerd is ook erg verstandig. Hoe zuidelijker je gaat, hoe vaker je dit zult tegenkomen.
  • Zorg dat je altijd alle autopapieren en verzekeringskaarten bij de hand hebt. Alle documenten mbt lening verzekeren en zorgverzekeringen zijn belangrijk om veilig te bewaren.

De allerbelangrijkste tip is natuurlijk gewoon genieten. Heerlijk de weg op, en genieten van het leven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!