Tips voor Cameron Highlands | Must see in Maleisië

Cameron Highlands ligt op zo’n 150 kilometer van de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. De busrit hiernaartoe kost slechts 35RM en binnen 3,5 uur sta je in een groene vlakte! Deze vlakte ligt 1500 meter boven zeeniveau en is daarmee het hoogste gebied. De temperaturen liggen hier een stuk lager dan in de rest van het vasteland van Maleisië. Wanneer je in Kuala Lumpur het nog te warm hebt in je meest luchtige kleding kan het goed zijn dat je in Cameron Highlands soms wel een vest wilt aantrekken. Zo’n verschil is het! Maar opzicht is dat best eens lekker en een leuke afwisseling tijdens je reisroute door Maleisië. In dit artikel komen een aantal handige tips voor Cameron Highlands voorbij, een must see in Maleisië!

Cameron Highlands, Maleisië
Cameron Highlands, Maleisië

Wat kun je verwachten van Cameron Highlands

Zoals gezegd kun je dus allereerst een lagere temperatuur verwachten t.o.v. andere bestemmingen in Maleisië. Ga je hierdoor twijfelen omdat je echt opzoek bent naar warmte? Niet doen! Cameron Highlands is wat mij betreft echt een bestemming die je niet over kunt slaan tijdens je rondreis door Maleisië. De omgeving heeft bergtoppen, ontzettend veel theeplantages, groene heuvels, watervallen, een jungle én je vind hier de grootste bloem ter wereld! Kortom, de natuur is hier echt prachtig.

Cameron Highlands, Maleisië
Het uitzicht wat je in Cameron Highlands eindeloos gaat tegenkomen

5x wat te doen in Cameron Highlands

Er zijn genoeg dingen om te doen in de omgeving van Cameron Highlands waar je zeker 2 dagen mee kunt vullen. Dingen om te doen in Cameron Highlands wat je (naar mijn mening) kunt overslaan zijn de strawberry farm en het mossy forest. Alleen als je echt ‘craved’ naar aardbeien dan is een bezoek aan de strawberry farm een must do maar zo niet, dan ga je hier niet veel bijzonders vinden. Het mossy forest vond ik ook niet heel bijzonder aangezien je hier over een aangelegd looppad door het bos loopt. Het is toeristisch en voelt niet authentiek.

1. Huur een scooter

De tip der tips voor Cameron Highlands! HUUR EEN SCOOTER! Ik heb zelf uit gemak gekozen voor een dagtour toen ik aankwam in Cameron Highlands. Tijdens deze dagtour gingen we naar de butterfly farm, strawberry farm, het mossy forest, theeplantages en het museum dat bij de theeplantages ligt. Ik vond deze tour echt vreselijk omdat er totaal geen flexibiliteit was om te stoppen bij prachtige plaatjes. Het was een super commerciële tour waarbij we de theeplantages bekeken vanaf een populair viewpoint waar je thee kon kopen. #notmycupoftea. De dag erna heb ik een scooter gehuurd in het dorpje en daarna ben ik zelf op pad gegaan om de theevelden te bewonderen. Deze ervaring was zoveel beter. Het feit dat je gewoon kunt stoppen waar je maar wilt is de beste manier om deze omgeving te verkennen. Wanneer je de app Maps.me op je telefoon hebt hoef je je ook geen zorgen te maken dat je niet goed kunt navigeren in deze omgeving. Het is allemaal vrij makkelijk!

Cameron Highlands, Maleisië
Niet normaal mooi uitzicht toch? Met een scooter kun je stoppen waar je wil!

2. Rijd door de eindeloze groene vlaktes & theeplantages

Wanneer je het leuk vind om thee te kopen in Cameron Highlands of een theetje te drinken op een terras met prachtig uitzicht, dan kun je navigeren naar het Tea House van Cameron Valley. Op deze plek kun je ook door de theeplantages lopen. Echter is deze plek natuurlijk wel een stuk toeristischer. Ik raad je aan om gewoon rond te rijden door de omgeving. De plantages zijn bijna allemaal net zo mooi! Door rond te rijden ben ik zelf in een omgeving gekomen met prachtige plantages waar geen enkele toerist te bekennen was. Go for it!

3. Doe een hike naar de grootste bloem ter wereld

Toen ik in Cameron Highlands aankwam werd me verteld dat hier de grootste bloem ter wereld te vinden is. Natúúrlijk moest ik deze zien nu ik toch hier was. De Rafflesia bloem kan tot 111 cm groot worden. De bloem doet er 9 maanden over om tot bloei te komen en bloeit dan slechts 7 dagen. Je kunt je dus voorstellen dat je geen garantie hebt wanneer je door de jungle op zoek gaat naar deze bloem. Echter houden de gidsen elkaar iedere dag op de hoogte waar op dat moment de Rafflesia bloem in bloei is zodat ze toeristen niet hoeven teleur te stellen. Niet alleen de bloem is ontzettend leuk om te zien, de hike door de jungle is ook prachtig. Zeker een aanrader! Wij hebben onze tour afgesloten bij een lokaal dorpje waar we op de ouderwetste manier konden proberen om te schieten. Oja, voor deze hike raad ik je natuurlijk wél aan om een tour te boeken. Je wilt namelijk echt niet op eigen houtje door de jungle lopen op zoek naar een bloem.

De grootste bloem ter wereld: de Rafflesia
In tegenstelling tot andere bloemen is de geur van deze bloem totaal niet aangenaam
Je kunt proberen om de roos te raken. Denk je dat het is gelukt?

4. Breng een bezoek aan de butterfly farm

In tegenstelling tot de strawberry farm vond ik de butterfly farm wel heel leuk! Naast de vele vlinders kun je hier ook insecten en andere kleine dieren zien. De entree is slechts 5RM en is leuk om even tussendoor te doen.

Beste reistijd voor Cameron Highlands

Het hoogseizoen van Cameron Highlands loopt van december t/m april. Echter zijn er amper verschillen te zien tussen de temperatuur en de regenval gedurende het hele jaar. Je zou dus kunnen zeggen dat je Cameron Highlands elke maand van het jaar prima zou kunnen bezoeken. Ik heb zelf rondgereisd door Maleisië in de maanden juni/juli (daarvan zijn alle foto’s in dit blog) en heb geen enkele regendruppel gehad tijdens mijn bezoek in Cameron Highlands.

Bestemming na Cameron Highlands

Nog niet genoeg gezien van de prachtige natuur van Maleisië? In Cameron Highlands kun je tickets kopen voor een minivan in combinatie met een boottrip die je brengt naar het mooie Taman Negara: het oudste regenwoud ter wereld. Het bootje wat je naar de bestemming brengt is al een belevenis op zich. Eenmaal aangekomen in het dorpje Taman Negara kun je op elke hoek een tour boeken die bij jou past. De meestvoorkomende keuzes zijn een dagtrip, een 2-daagse trip waarbij je slaapt in een grot of een 3-daagse trip waarbij je de 1e nacht slaapt in een grot en de 2e nacht in een boomhut. Ik heb zelf de 2-daagse tour gedaan en kan deze sterk aanraden! Het is zeker afzien, maar een ervaring om nooit te vergeten!

Lees ook: Reisroute door Maleisië: perfecte backpack route (3 á 4 weken)

Wat te doen in Maleisië

Wil je meer dan alleen tips voor Cameron Highlands? Ben je nog aan het oriënteren en weet je nog niet precies wat er allemaal te zien en te doen is in Maleisië? Of ben je gewoon op zoek naar Inspiratie? Of je nu naar Borneo wil gaan voor de prachtige jungle of wil scooteren in Kota Kinabalu, we hebben al veel van dit prachtige land gezien en erover geschreven. Alle Maleisië artikelen zijn terug te vinden op onze Maleisië pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!