Tam Coc | Tips voor de mooiste bestemming in Vietnam

Tam Coc in Vietnam is de mooiste bestemming die ik in dit land heb gezien, misschien wel de mooiste van heel Azië! Deze bestemming is zo ontzettend mooi. Kijk niet raar op als je hier langer zult doorbrengen dan gepland, je komt hier namelijk helemaal tot rust! Het mooiste van Tam Coc vind ik de omgeving: de rijstvelden, de karstgebergten en de rivier. Het maakt het perfecte plaatje zeker compleet. Geen wonder dat de regio onderdeel uitmaakt van de UNESCO werelderfgoedlijst.

Hoe kom je in Ninh Binh / Tam Coc?

Wanneer je mijn reisroute door Vietnam volgt dan ga je naar Tam Coc vanuit Cát Bà. Vanuit Cát Bà kun je heel makkelijk de bus nemen die je naar de bestemmingen Ninh Binh en Tam Coc brengt. Zelf ben ik verbleven in Tam Coc en dat kan ik iedereen aanraden. In Tam Coc liggen namelijk alle bezienswaardigheden, wel zo fijn! Het enige nadeel is er in de regio relatief weinig accommodaties liggen en een keuze maken dus best lastig is. Echter denk ik dat dat steeds meer meevalt en je dus zonder twijfel voor Tam Coc kunt kiezen.

Tam Coc is de leukste bestemming in Vietnam
Tam Coc is de leukste bestemming in Vietnam

Wat te doen in Tam Coc

In Tam Coc zijn ontzettend veel dingen om te zien en je zult hier zeker 2 dagen nodig hebben om de omgeving op je gemak te kunnen verkennen. Waarschijnlijk wil je er ook wel langer blijven!

1. Klim naar de top bij het Hang Mua viewpoint

Onderweg naar het Hang Mua Cave viewpoint kom je al ontzettend veel moois tegen. Dit viewpoint is namelijk gelegen tussen rijstvelden en karstgebergten. Je hebt eigenlijk 2 opties. Het viewpoint aan de rechterkant naar boven lopen of de linkerkant. Wij kozen eerst voor de linkerkant. De klim naar boven gaat via een trap en hoe hoger je komt, hoe mooier het uitzicht wordt. Zorg ervoor dat je in de namiddag tegen zonsondergang naar boven loopt voor een nóg mooier uitzicht! Op ongeveer de helft kijk je uit over de rivier, omringt door de karstgebergten. Als je goed kijkt (check de foto hieronder) zie je de bootjes over de rivier gaan. Dit is zeker ook een must do wanneer je in Tam Coc bent. Wanneer je vanuit dit punt nog meer naar boven loopt kun je de draak zien. Om een foto bij de draak te maken moet je over rotsen klimmen.. Normaalgesproken klim ik overal wel overheen maar dit zag er niet heel veilig uit dus dat heb ik overgeslagen. Maar er waren zeker genoeg mensen die wel een poging waagde.

Hierna liepen we aan de rechterkant de trappen omhoog wat weer een heel ander uitzicht geeft. Hier loop je eigenlijk meteen helemaal naar boven naar de top van de berg. Het uitzicht op deze top is ook echt geweldig maar ook anders. Terwijl je aan de linkerkant vooral de rivier en karstgebergten ziet zie je aan de rechterkant juist heel veel rijstvelden. Ik raad je sowieso aan om beide viewpoints te checken aangezien ze allebei het echt waard zijn.

Kosten: 100.000 VND
Openingstijden: 06.00 – 19.00 uur

Het uitzicht vanaf de linkerkant van het viewpoint in Tam Coc
Het uitzicht vanaf de linkerkant van het viewpoint
Het uitzicht vanaf de rechterkant van het viewpoint in Tam Coc
Het uitzicht vanaf de rechterkant van het viewpoint

2. Bezoek de Bich Dong Pagoda

Een andere tip voor Tam Coc in Vietnam is de Bich Dong Pagoda. Als je van cultuur snuiven houdt dan is succes verzekerd bij deze Pagoda. Het ligt omringt in een prachtige omgeving en de Pagoda zelf is prachtig. Het állermooiste is de poort wat als entree dient.

Kosten: gratis
Openingstijden: 09.00 – 18.00 uur

3. Doe een boottour in Tam Coc of Trang An

Een hele bijzondere belevenis is de boottour over de Tam Coc rivier of Trang An rivier. Omdat wij (zoals gewoonlijk) geen keuze konden maken deden wij beide. De Tam Coc rivier laat in de middag, volgens mij waren wij zelfs het laatste bootje dat vertrok. De Trang An rivier deden we in de ochtend. Het grote voordeel van de Tam Coc rivier vond ik dat deze veel minder toeristisch was en het grote voordeel van de Trang An rivier was dat je hier meer grotten zag. Mijn voorkeur heeft altijd het minder toeristische dus automatisch zou ik dan kiezen voor de Tam Coc rivier als ik een aanbeveling moet doen. De Trang An rivier voelde bij de start namelijk een beetje als de Fata Morgana in de Efteling, zo druk was het! Als je eenmaal de rivier op bent dan verspreid het zich een beetje en dan is het wel te doen. In ieder geval is bij beide boottours gegarandeerd dat je adembenemend mooi uitzicht hebt!

Kosten: 120.000 VND
Openingstijden: 08.00 – 18.00 uur

Tijdens de boottours vaar je over de rivier langs de karstgebergten
Er kunnen maximaal 2 (of soms 4) mensen in een bootje + de local die het bootje bestuurd
Er kunnen maximaal 2 (of soms 4) mensen in een bootje + de local die het bootje bestuurd
Snap je waarom Tam Coc mijn favoriete bestemming in Vietnam is?
Snap je waarom Tam Coc mijn favoriete bestemming in Vietnam is?

4. Verken de omgeving op de fiets

Normaal gesproken denk je niet meteen aan het huren van een fiets wanneer je een rondreis door Vietnam maakt. Toch leent het dorpje zich ontzettend goed hiervoor! Vooral in de maanden dat het niet te warm is natuurlijk. De omgeving is prachtig en het leukste om het met de fiets te verkennen is natuurlijk dat je op elke hoek kunt stoppen.

Zelfs de locals zie je op de fiets door de straatjes in Tam Coc gaan
Zelfs de locals zie je op de fiets door de straatjes gaan
Dit is voornamelijk je uitzicht wanneer je door Tam Coc fietst!
Dit is voornamelijk je uitzicht wanneer je door Tam Coc fietst!

Beste reistijd Tam Coc

De mooiste periode om Tam Coc (en ook de rest van Vietnam) te bezoeken is wanneer de rijstvelden groen zijn. Dat levert natuurlijk de mooiste plaatjes op! Het beste is om in de maanden november t/m maart te gaan. In deze periode zijn de rijstvelden groen, is de temperatuur aangenaam (tussen de 22 en 27 graden) en valt de minste neerslag. In de periode van eind april t/m begin juni kleuren de rijstvelden geel en loopt de temperatuur op tot 37 graden met veel neerslag.

Meer reistips voor Vietnam

Vietnam heeft naast de prachtige natuur nog veel meer te bieden. We schreven eerder al over de leukste en hipste koffiebarretjes in Hanoi, het allerbeste streetfood in Vietnam en en natuurlijk ook over de 5x MUST DO bezienswaardigheden van dit prachtige land. Heb jij ze allemaal al gelezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!