Steeds meer mensen gaan single op vakantie

Het aantal mensen dat alleen woont in Nederland stijgt al jaren. Een deel daarvan heeft wel een relatie maar stelt een eigen plek op prijs, een ander deel is alleen, al dan niet naar eigen wens. Wat opvalt is dat steeds meer mensen die een relatie hebben, in hun eentje op vakantie gaan. Dat kan liggen aan verschillende interesses. Als de één een zonvakantie wil en de ander een cultuurreis dan is het beter om allebei apart op vakantie te gaan. Ook zijn er stellen die vrezen voor ruzies als ze gedurende een vakantie te veel op elkaars lip zitten. Wat de reden ook is: er is vandaag de dag voldoende aanbod aan single reizen.

De eenpersoonstoeslag

Hotels rekenen nog altijd een eenpersoonstoeslag voor het boeken van een kamer. In je eentje ben je altijd meer kwijt dan wanneer je met z’n tweeën bent. Op zich is dat natuurlijk logisch. De kamer moet even goed worden schoongemaakt als er maar één persoon verblijft. Het stroomverbruik is ook even hoog. Er wordt hooguit bespaard op de douche of het bad. Er zijn wel hotels die speciale eenpersoonskamers hebben voor een lager tarief. Maar als je die boekt als single dan loop je wel het risico in een soort ‘bezemkast’ te belanden. Om die reden boeken singles liever op voorhand een tweepersoonskamer.

Een breed aanbod aan single reizen

Je kunt vandaag de dag tal van single reizen boeken. Of je nu een actieve wandelvakantie wilt of een vakantie waar je veel cultuur snuift. Als je niet een week lang in een 5-sterren resort aan het zwembad wilt liggen dan kun je onder andere boeken bij noSun reizen. Zij hebben een ruim aanbod aan reizen voor singles, zowel individueel als groepsreizen. De groepsreizen zijn niet op voorhand bedoeld om een partner te vinden, al is vaak wel bekend welke leeftijd de reizigers hebben zodat je weet wat je kunt verwachten. Je kunt ook kiezen voor een reis op eigen gelegenheid. Van tevoren is alles geregeld, je hoeft als je aankomt niet op zoek naar een slaapplek en je kunt excursies bij je reservering boeken. Zo weet je als je vertrekt precies wat het reisprogramma zal zijn.

Het hele jaar door single reizen

Steeds meer mensen gaan niet per se in de zomermaanden op vakantie. Juist als single kun je de drukte van het hoogseizoen mijden. Er zijn singlereizen in de winter, bijvoorbeeld om het Noorderlicht te zien in Scandinavië. Of naar het zuidelijk halfrond waar het zomer is. Maar je kunt natuurlijk ook in het voorjaar een leuke stedentrip boeken naar een stad in Spanje of Griekenland als het daar nog niet te warm is om iets te ondernemen. Er zijn talloze mooie steden in Europa die een bezoek zeker waard zijn. En aangezien de reistijden relatief kort zijn kun je zo’n tripje gemakkelijk tussendoor plannen.

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!