Kuala Lumpur en de Petronas Towers met twee kinderen

To love or not to love: KL City

Over KL en de Petronas Towers hoor je veel verschillende meningen: de één kan er niet snel genoeg weg, de andere is eraan verknocht. Met veel zin gingen wij als gezin op pad om onze eigen mening te vormen over deze stad en bezienswaardigheden.

Petronas Towers
Petronas Towers

Aankomst in Kuala Lumpur

Om 19.00 uur plaatselijke tijd landden we in Kuala Lumpur met onze 2 tienerdochters. Er was niet veel tijd meer over om de stad te ontdekken. We gingen dan maar rechtstreeks met de Grab – die in het grootste deel van Maleisië overigens super werkt en spotgoedkoop is – naar ons hotel. Maar… we keken er toch naar uit om al een eerste glimp van de Petronas Towers op te vangen vanuit de Grab. Het oproepen van een Grab ging echt heel gemakkelijk.

Tip: Op de luchthaven koop je een plaatselijk simkaartje (RM 40 ~ 8 Euro voor 5GB), zo kan je toch altijd even online als er geen Wifi is.

De Petronas Towers in zicht

De luchthaven ligt een veertigtal minuutjes rijden van ons hotel. In dat hotel gingen we een prachtig zicht hebben op de Petronas Towers vanuit het infinity pool. Toegegeven, het kost wat meer zo’n hotel, maar wat een geweldige ervaring was het. Later daarover meer.  Ik kreeg 2 torens in zicht… Waren ze dat echt? Ze lijken zo klein. Teleurstelling. Het was geen liefde op het eerste gezicht tussen mij en de tweelingtorens… Later die week heb ik mijn mening moeten herzien. 

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

Merdeka Square – het plein van onafhankelijkheid

We startten op het Merdeka Square. Niet bepaald een super imposant plein, maar gevoelsmatig wel heel belangrijk, aangezien hier de onafhankelijkheid uitgeroepen is. Op dit plein staat het mooie Sultan Abdul Samad gebouw, opgetrokken in Moorse stijl. Een wandeling in de buurt van het plein bracht ons nog naar de Klang Promenade met zicht op de Masjid Jamek, een mooie moskee. Daar vind je ook de 2 rivieren die samenvloeien, waar Kuala Lumpur – wat eigenlijk modderige samenloop van rivieren betekent – gesticht is.

Merdeka Square
Merdeka Square

Little India en Chinatown – Een smeltkroes van culturen

Kuierend door Little India en Chinatown bezochten we een aantal Chinese tempels. De geur van wierook en het gadeslagen van de biddende mensen bracht ons in hogere sferen. 

Sri Mahamariamman

Nadien was het tijd om onze schoenen uit te trekken, want de Sri Mahamariamman tempel stond op het programma. Wij hadden het geluk daar een ceremonie te kunnen bijwonen. Intrigerend! We beloofden onszelf om na de reis het Hindoe geloof wat verder te bestuderen, want dit had toch weer onze interesse gewekt.

City Center & Petronas Towers

Na de lunch zijn we naar de Petronas Twin Towers gereden. Hiervoor gebruikten we de gratis bus tussen Kuala Lumpur City Centre, Bukit Bintang en Chinatown. De bussen zijn modern, duidelijk herkenbaar door de roze kleur en voorzien van gratis Wifi.

Je hebt twee kanten aan de Petronas Twin Towers langs waar je mooie foto’s kan maken. Aan de ene kant kom je honderden toeristen tegen die allemaal net op dezelfde plek dezelfde foto willen maken. De andere kant van de torens, aan het park, is veel rustiger. Het park is heel mooi onderhouden. Er zijn een tiental fotoplaatsen aangeduid van waarop je met de tweelingtorens op de foto kan. Best grappig en zeker een wandelingetje waard. 

Petronas Towers, wat zijn de hoog he!?
Petronas Towers, wat zijn de hoog he!?

Tussen ons en de toren was het wel liefde met de tweede aanblik, we bleven maar foto’s maken.  We zijn dus wel fan. Niet alleen van de toren trouwens, maar zeker ook van de rest van Kuala Lumpur. 

Kers op de taart: Petronas Towers vanuit een infinity pool

Vanop een rooftopbar zoals bijvoorbeeld de HeliLounge heb je een mooi zicht op de stad. Ook de Menara KL Tower geeft je een mooi overzicht op Kuala Lumpur. 

Om uitzicht en onze meiden hun zwembadplezier te combineren, gingen wij voor een infinity pool. Ik moet zeggen: ook mijn hartje ging hier sneller van slaan. 

De kinderen bewonderen de Petronos Towers vanuit de infinity pool
De kinderen bewonderen de Petronos Towers vanuit de infinity pool

Uiteindelijk konden we maar niet genoeg krijgen van het uitzicht en bleven we maar kijken en kijken. Een topervaring en aanrader voor iedereen!

Tips voor Kuala Lumpur en daarbuiten

  • DESTIFT.nl schreef al eerder een blog met 10 toffe tips voor Kuala Lumpur!
  • Bezoek de Jalan Alor night market en Tang City Food Court
  • Shop bij de kraampjes van Central Market, op loopafstand van Petaling Street: zij verkopen producten van een hogere kwaliteit dan de markt Chinatown.
  • Wij aten bij Yusoof Dan Zakhir in Chinatown naast de Central Market. Voor het interieur moet je het daar niet doen, maar het was wel super lekker en goedkoop!

Backpacken, reisroutes & reistips voor Azië

Ga je backpacken in Azië en ben je op zoek naar de beste reisroutes en reistips? Onze backpacken in Azië pagina staat vol blogs en nuttige reistips gericht op Azië zodat je onderweg niet voor verassingen komt te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!