Tips en info voor de nachttrein in Thailand

De nachttrein in Thailand. Voor de een een ware ‘nachtmerrie’ en voor de ander een relax avontuurtje. Tijdens mijn reis in Thailand moest ik dat natuurlijk zelf gaan ontdekken. Benieuwd naar mijn ervaring? In dit blog komt naast mijn persoonlijke ervaring ook nog een handjevol tips voorbij, wel zo handig als je van plan bent deze treinreis ook te gaan maken.

Tips en info voor de nachttrein in Thailand

Hoe boek je de nachttrein in Thailand?

Je kunt het erop gokken door je treinticket op het station te kopen, maar om zekerheid te hebben -en vooral in het hoogseizoen- kun je je ticket het beste vooraf boeken via 12go.asia. Je kunt je ticket hier 60 dagen van te voren boeken. Super handig wanneer je een echte planner bent 😉  Je kunt tijdens het boeken een keuze maken tussen eerste-, tweede- en derde klasse treintickets en je kunt een vertrektijd kiezen. Het boekingsproces is heel makkelijk.

Kosten en betaling

Bovenop de ticketprijs (30 euro voor een tweede klasse treinticket) rekent 12go.asia 220 baht boekingskosten. Je kunt dit alles betalen met je creditcard op PayPal.

Tickets & Bestemmingen trein Thailand

Het is niet mogelijk om je ticket vervolgens uit te printen (beetje raar, maar oké). De tickets kun je namelijk tot 60 min. voor vertrek ophalen bij de volgende locaties:

  • Bangkok: tegenover treinstation Hua Lamphong, op de eerste verdieping van het DOB gebouw. Ophalen kan tussen 10:00 – 20:00 uur en is gratis.
  • Ayutthaya: op het treinstation bij de bagageruimte. Ophalen kan 24 uur per dag en kost 150 baht extra.
  • Chiang Mai: tegenover het treinstation bij de hotelreceptie van Bossotel reception. Ophalen kan 24 uur per dag en is gratis.
  • Surat Thani: op het treinstation bij het Pakket Kantoor (Parcels Office). Ophalen kan 24 uur per dag en is gratis.

Ik heb de trein geboekt van Ayutthaya naar Chiang Mai en heb mijn tickets opgehaald in Bangkok (tegenover treinstation Hua Lamphong). Met de app Maps.me is dit prima te vinden. Je geeft hier je bewijs af, laat je paspoort zien en vervolgens krijg je je treinticket.

Oja. Je kunt ook je tickets laten bezorgen. Dit kost je ‘slechts’ 1.500 baht extra..

De reis in de nachttrein

Zoals gezegd heb ik de nachttrein genomen vanuit Ayutthaya naar Chiang Mai. We waren ruim op tijd op het station (om te voorkomen dat we de trein zouden missen). Maar Azië zou Azië niet zijn als de trein op tijd zou komen. Het viel gelukkig nogal mee, de trein was slechts 20 min. te laat.

Na het laten zien van je ticket kun je met je backpack door het smalle gangpad op zoek gaan naar je bedje. In mijn geval was het bed al uitgeklapt omdat het al 22.00 uur was. Ik kon me dus meteen settelen. Het is allemaal schoon, het beddengoed is netjes en voor dat geld dus dikke prima. De backpack kun je naast je bed leggen en de daypack (met m’n belangrijkste spullen) heb ik in m’n bed gelegd achter het gordijntje.

Heerlijk slapen in de coupé

Ik had mezelf voorbereid op een nacht met heel weinig slaap. Tot mijn grote verbazing ging bij iedereen het gordijntje om 22.30 uur dicht en was het muisstil. Alle Aziaten in mijn coupe gingen in ieder geval op tijd slapen. Dus ik ook. Het klinkt misschien apart maar dit was de beste nacht tijdens mijn reis. Ik heb heerlijk geslapen! Om 06.00 uur werden we gewekt en hadden we honderden kilometers afgelegd.

Iemand van het personeel gebaarde dat ik even op moest staan en even later was mijn bedje omgetoverd tot een tafel met 2 bankjes. Weer heel even later kreeg ik mijn ontbijtje geserveerd dat ik de avond ervoor had besteld. Wat een luxe! Ondertussen kijk je lekker naar buiten en geniet je van het uitzicht. De trein komt echt op de mooiste (en de gekste) plekken. Zo bewijst deze foto maar weer.

Tips voor de nachttrein in Thailand

  • Pak het onderste bed: veel comfortabeler en je hebt geen last van het licht.
  • Neem voldoende water mee voor onderweg.
  • Neem een lange broek, sokken en vest mee. De airco staat op standje vrieskou!
  • Snacks voor onderweg.
  • Eventueel oordopjes voor het lawaai.
  • Geniet en kies voor deze ervaring in plaats van je zoveelste binnenlandse vlucht!

Meer leuke dingen om te doen in Thailand?

Ben je gek van Thailand en wil je alles weten over wat er te zien en te doen is? Lees dan nog even onze Thailand pagina vol met tips, leuke plekken om te verblijven en reisverhalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!