Luang Prabang tips – 7 must do’s (2-3 dagen)

Luang Prabang is een authentieke stad. Er zijn veel tempels te vinden waardoor het stadje door UNESCO als World Heritage Site is uitgeroepen. Er is genoeg te doen in Luang Prabang en je zult jezelf erop betrappen dat je hier meer tijd doorbrengt dan gepland!

Bezienswaardigheden Luang Prabang

De meeste bezienswaardigheden vind je in het stadscentrum dus dat betekend dat je het makkelijk te voet kunt doen, of een fiets kunt huren. Lekker makkelijk! Alleen wanneer je de Kuang Si watervallen wilt bezoeken dan moet je dit met een scooter of tuktuk doen.

1. Sta vroeg op voor de Tak Bat

De eerste must do Luang Prabang van deze lijst is vroeg opstaan voor de Tak Bat! Wat is een Tak Bat? Tijdens de zonsopgang (rond 5.30 uur) zie je monniken in een rijtje over straat lopen. Een prachtig gezicht! Ze verzamelen aalmoezen bij de bewoners van Luang Prabang. Wanneer je de Tak Bat wilt aanschouwen, houd er dan rekening mee dat je je afzijdig opstelt. Toon respect!

Tak Bat Luang Prabang
De monniken leven van de giften (aalmoezen) van de mensen, vandaar de Tak Bat

2. Beklim Mount Phu Si en geniet van het geweldige uitzicht

De tweede must do Luang Prabang is weer vroeg opstaan. Beklim Mount Phu Si voor zonsopgang en geniet van het prachtige uitzicht. Je ziet de zon opkomen over de Mekong Rivier. Mount Phu Si is gelegen midden in het centrum van Luang Prabang en is ‘slechts’ 100 meter hoog, maar daarmee wel de hoogste heuvel van Luang Prabang. Na zo’n 300 treden bereik je al de top! Ben jij niet zo’n early bird? Dan kun je natuurlijk ook naar Mount Phu Si gaan voor de zonsondergang te zien. Houd er wel rekening mee dat het dan wat drukker is!

Openingstijden: 6.30 – 19.00 uur
Kosten: 25 000 KIP

3. Struin over de avondmarkt

De derde must do Luang Prabang van deze lijst is de avondmarkt midden in het centrum van Luang Prabang op de Sisavangvong Road! Ik heb al flink wat landen in Azië bezocht, maar ik vond de avondmarkt in Luang Prabang echt het leukste! Je scoort er de mooiste, handgemaakte souvenirs en de sfeer is gewoon erg gezellig. Rond 17.00 uur zullen de verkopers hun kraampjes gereed maken. Opvallend is dat deze verkopers geen bizar hoge prijzen vragen als ‘startprijs’. Houd je niet van afdingen? Dan is deze avondmarkt dus perfect voor jou. Ook als foodlover kun je je hart ophalen op deze avondmarkt aangezien er ook genoeg kraampjes zijn die eten & drinken aanbieden. Fruit shakes, ijs, (bbq) buffetten, sandwiches.. noem maar op! Ik ben zelf 5 dagen in Luang Prabang geweest en ben iedere avond op deze markt geweest. Heb ik je al overtuigd?

Openingstijden: 17.00 – 22.00 uur
Kosten: gratis

avondmarkt in Luang Prabang
Een van de vele kraampjes die de Laotiaanse stoffen verkopen
avondmarkt in Luang Prabang
“Fried icecream” op de avondmarkt in Luang Prabang

4. Breng een bezoek aan de Kuang Si watervallen

De vierde must do maar wellicht wel de meest belangrijke! Een bezoek aan Luang Prabang is niet compleet zonder een bezoek aan de Kuang Si watervallen. Alle bezienswaardigheden van Luang Prabang liggen in het centrum, behalve de allermooiste van dit hele rijtje. De Kuang Si watervallen liggen op ongeveer een uurtje rijden vanaf het centrum. Je kunt een brommer huren en hier zelf naar toe rijden (wat ongeveer 80 000 KIP per dag kost) of je huurt een tuktuk die je erheen brengt, op je wacht en je ook weer terugbrengt (wat ongeveer tussen de 180 000 – 200 000 KIP kost) Het is het ritje sowieso waard, je kunt deze watervallen niet missen! Ik heb al heel wat mooie watervallen gezien in o.a. Indonesië, maar deze waterval behoort toch echt tot mijn top 10! De waterval bestaat uit verschillende lagen en helderblauw water. Je kunt zelfs een een korte hike op het einde doen zodat je het uitzicht van bovenaf kunt bekijken en in het water kunt zwemmen. Het is hier super rustig omdat niet veel toeristen deze klim doen. Wil je liever in de watervallen beneden zwemmen? Kies dan voor de watervallen aan het begin, deze zijn het breedst.

Openingstijden: 08.00 – 17.30 uur
Kosten: 20 000 KIP (incl. het Kuang Si Bear Rescue Center en Butterfly Park)

De laatste en mooiste waterval, vanuit hier kun je de klim naar boven maken!
De Kuang Si watervallen Luang Prabang
De Kuang Si watervallen heeft verschillende levels, allemaal met blauw water

5. Ga tempelhoppen in het stadscentrum

De vijfde must do Luang Prabang is tempelhoppen in het stadscentrum. Luang Prabang staat niet zonder reden op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er zijn ontzettend veel tempels te vinden (allemaal op loopafstand)! Zelfs zoveel dat het onmogelijk is om ze allemaal op 1 dag te bekijken.. De mooiste tempel vond ik de Haw Pha Bang. Deze tempel bevindt zich op het terrein van het Koninklijk Paleis Museum.

Openingstijden museum: 08.30 – 11.00 uur & 13.30 – 16.00 uur
Kosten: 30 000 KIP

Het Koninklijk Paleis in Luang Prabang
Het Koninklijk Paleis in Luang Prabang

6. Sluit je dag af in loungecafé Utopia

De zesde must do Luang Prabang is chillen bij loungecafé Utopia. The place to be, voornamelijk voor backpackers! Het café heeft ligstoelen, hangmatten en zitkussens met uitzicht over de Mekong rivier. Er is vaker live muziek en je kunt hier ook terecht wanneer je een yoga les wilt volgen.

Openingstijden: 08.00 – 23.30 uur
Kosten: een maaltijd is iets duurder (tussen de 50 000 en 10 000 KIP) en een yoga les kost tussen de 40 000 en 60 000 KIP

7. Neem een minivan naar Vang Vieng of Nong Kiau (Nongkhiaw)

Na het bezoeken van Luang Prabang smaakt Laos naar meer! Tevens is Luang Prabang de perfecte plek om door te reizen naar andere bestemmingen in Laos. Ga richting het zuiden naar Vang Vieng voor een prachtige omgeving i.c.m. party, een echte backpackers bestemming. Houd je van pure rust? Ga dan richting het noorden naar Nong Kiau (NongKhiaw) en ervaar het authentieke Laos. Houd er wel rekening mee dat het reizen & slapen wat primitiever wordt, maar dat zorgt voor een geweldige ervaring!

Vang Vieng
In zowel Vang Vieng als Nong Kiau vind je karstgebergten

Overnachten in Luang Prabang

In Luang Prabang zijn genoeg leuke accommodaties te vinden. Snel kijken wat er zoal beschikbaar is? Klik dan hier voor een overzicht. Wanneer je in de buurt van de Night Market ligt dan lig je super centraal en zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand!

Complete reisroute door Laos

Wil je niet alleen Luang Prabang bezoeken maar ben je van plan om het hele land Laos te verkennen? In de reisroute door Laos blog staat een perfecte backpack route voor 2 tot 3 weken boordevol tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!