Hierom moet je er nu voor kiezen om met een camper op vakantie te gaan

De camper is hot en happening. Steeds meer mensen ontdekken deze fijne en vrije manier van reizen. Het is op het moment heel populair om een camper te kopen, een busje zelf op te knappen of er een te huren. Of je nou ervaren bent of beginner, dit zijn de ultieme redenen waarom jij ook met een camper op vakantie moet gaan. 

De ultieme roadtrip maak je met een camper

Een camper maakt het gemakkelijk om zoveel mogelijk plekken te bezoeken in een korte (of het liefst een lange) tijd. Hierdoor is een camper een hele goede optie om een geweldige roadtrip te maken. Door het coronavirus zijn we ons meer dan ooit bewust van het feit dat reizen niet zo vanzelfsprekend is. Misschien ben je wel tot de ontdekking gekomen dat je eigen land, of Europa ook de moeite waard is om te ontdekken. Het hoeft niet altijd zo weg ver. Met de camper heb je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier overal te komen. Dus geen gedoe met tenten opzetten, oneindig veel spullen mee te nemen. Nee alles zit al verpakt en heb je bij de hand in je eigen campertje. 

Vrijheid, blijheid

Reizen met een camper betekent ultieme vrijheid. Je kan namelijk gaan en staan waar je maar wilt. Je hebt je eigen huisje op wielen bij je. Dat gaan en staan waar je maar wilt heeft nog wel wat kanttekeningen. Je kunt namelijk niet écht overal staan waar je maar wilt. Vrij kamperen is in veel Europese landen verboden. Toch zijn er een aantal landen waar dit wel mogelijk is, bijvoorbeeld Noorwegen, Zweden, Spanje en Portugal. Belangrijk is om je gewoon goed in te lezen en altijd de lokale regels in acht te nemen en respect te hebben voor de natuur. In sommige landen waar het officieel verboden is, heb je wel speciale camperplaatsen waar je gratis kunt staan. Zo kun je toch nog lekker goedkoop reizen. Heb je een camper die helemaal zelfvoorzienend is, bijvoorbeeld met zonnepanelen om je eigen stroom op te wekken, dan heb je helemaal de vrijheid. Dan hoef je ook niet meer bij een stroompunt in de buurt te zijn. 

Wat mag het kosten?

Je kunt natuurlijk je eigen camper kopen. Afhankelijk van wat je wilt, klein/groot, luxe/eenvoudig, kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Een nieuwe luxe camper zal behoorlijk wat meer geld kosten dan een oud busje dat je zelf gaat opknappen. Wil je het eerst eens uitproberen of weet je zeker dat je het maar eens in de zoveel tijd gaat doen? Dan is het een veel beter idee om een camper te huren. Je kunt dit via een groot bedrijf doen, maar je kunt ook een camper huren via Goboony. Hierbij huur je een camper bij particulieren. Dat is natuurlijk net wat leuker en persoonlijker dan een camper huren via een bedrijf. Je doet een aanvraag en hebt eerst persoonlijk contact met de verhuurder. Ben je zelf nog nooit eerder met een camper op pad geweest, dan kan hij of zij je alvast wat goede tips en trics leren. Zo ga je helemaal goed voorbereid en ontspannen op pad. 

Minder afhankelijk van het weer

Nog zo’n reden waarom reizen met een camper echt heel fijn is. Was je van plan om een week in Zuid-Frankrijk te staan? Maar regent het dat het giet? Dan gooi je hup, de deur dicht en je rijdt door naar de volgende bestemming. Ook wanneer je wel wat langer op dezelfde plek blijft dan is het handig. In je camper zit je lekker droog wanneer het een dagje regent en je hoeft je geen zorgen te maken dat je bijvoorbeeld je tent droog moet inpakken. Zo rijd je lekker de zon achterna. Of natuurlijk de regen en de kou als je daarvan houdt. 

Leven en werken vanuit de camper

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan genieten van de ultieme vrijheid en vanuit hun camper te gaan werken en leven. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Ten eerste moet je werk hebben dat daar bij past of wat dat mogelijk maakt. Wanneer je altijd al vanuit huis werkt, dan kun je dit net zo goed vanuit een camper doen. Nu iedereen zoveel thuiswerkt, zijn we erachter gekomen dat dat allemaal prima te realiseren is. Je hoeft natuurlijk niet het hele jaar door in je camper te wonen, maar misschien wel een gedeelte van de tijd. Ten tweede moet het passen bij je levensstijl en persoonlijkheid. Je moet er vrede mee hebben dan je je familie en vrienden minder kunt zien bijvoorbeeld. Je moet er tegen kunnen dat je bepaalde dingen niet zo goed kunt plannen. Ten slotte moet je ervoor openstaan dat je een eenvoudig(er) leven leidt. Je hebt een klein huisje op wielen en niet altijd alle spullen tot je beschikking die je thuis hebt. Maar het zal je leven ook verrijken of manieren die je misschien nu nog niet kunt bedenken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!