Top 5 tips – Goedkope vliegtickets vinden doe je zo

Onze werkwijze uitgelegd

Waarschijnlijk heb je al enkele blogs gelezen en heb je gedacht mijn god! Hoe vinden jullie die goedkope vliegtickets? Als je zelf gaat zoeken, vindt je nooit tickets voor deze prijs, hoe kan dat?

Ik zal hieronder uitleggen hoe je goedkope vliegtickets kan vinden, zodat ook jij de superdeal kunt boeken waar je al zo lang naar op zoek bent. Om je een idee te geven hoe goedkoop vliegtickets kunnen zijn, zal ik onderaan op lijsten wat de laatste wereldreis mij aan tickets gekost heeft.

Om te beginnen wil ik je wat vertellen over enkele vuistregels die ik standaard hanteer bij het boeken van vliegtickets. Deze kunnen namelijk een enorme impact hebben op de kostprijs van een ticket, maak jezelf bekend met deze vuistregels als je op zoek bent naar goede deals!

 

De 5 vuistregels voor goedkope vliegtickets

Vliegtickets boek je niet in schoolvakanties & feestdagen

Vermijd deze periodes bij uitstek. Een goedkope vliegticket ga je echt niet vinden in schoolvakanties. Tickets zijn standaard duurder in deze periodes, kwestie van vraag en aanbod!

Bijkomend voordeel: er zijn veel werkgevers die het waarderen (weten wij uit ervaring) als je ervoor kiest om buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan. Dit omdat je er bent wanneer het er toe doet, en je niet je eigen belang voorop zet. Je wordt vaak zelfs gezien als een teamplayer met hart voor de zaak, omdat je de boel niet achter kunt laten als er al zoveel collega’s weg zijn. Veel werkgevers zullen dan ook sneller je lange vakantie goedkeuren of net dat weekje extra toezeggen (die normaal gesproken niemand krijgt!). Stel je dan ook flexibel op als het gaat om verlofaanvragen, en het zoeken van vliegtickets. Op donderdag vliegen is helemaal zo gek nog niet!

Het parkeren van je auto is vergelijkbaar met het boeken van vliegtickets. Ook hier zijn de tarieven namelijk seizoengevoelig en dus ben je meer kwijt voor dezelfde parkeerplaats tijdens bijvoorbeeld een vakantie. Boek buiten vakantieperiodes om en probeer zo vroeg mogelijk te reserveren om zeker te zijn van een voordelige parkeerplaats. Ben je op zoek naar een bijvoorbeeld een parkeerplaats bij Brussel Airport? Bezoek dan Vliegenenparkeren.nl, vergelijk de mogelijkheden en reserveer direct jouw gewenste parkeerplaats.

Enkele reis, one-way vliegtickets! 

Je droomt er al zo lang van om naar Australië te gaan, maar 1200-1500 euro voor een retourticket is echt te gek. Wat nu? Het is eigenlijk best simpel, zoek een locatie ‘in de buurt’, relatief gezien dan. Een bestemming waar je wel goedkope vliegtickets voor hebt gevonden. Bangkok is bijvoorbeeld een populaire bestemming waar geregeld goede deals voor te vinden zijn, maak daar gebruik van!

Ik ben met een beetje zoeken enkeltjes tegen gekomen van 240 euro , en dan ben je al 2/3e van de afstand gereisd richting Australië! Meteen een goed excuus om even 3 dagen Bangkok te verkennen, zodat je daarna met een budget airline uit Azië door kunt vliegen naar Australië. Het aanbod vanuit Azië is namelijk enorm, dus wees niet bang! Goede deals liggen om de hoek, als je weet waar je moet zoeken. Onderaan dit bericht zal ik de goedkoopste budget maatschappijen op een rij zetten.

Lijnvluchten zijn goedkoper, vooral ’s nachts

Tussen veel grote steden over de hele wereld zijn er lijnvluchten die soms wel elk kwartier vertrekken. Deze vluchten zijn vaak aanzienlijk goedkoper, omdat er zo ontzettend veel aanbod is. Vroeg boeken loont hier nog eens extra, omdat ze graag de vliegtuigen op tijd gevuld willen hebben. Het is aan jou de taak om erachter te komen tussen welke grote steden deze lijnvluchten vliegen en deze routes mee te nemen in je reis.

Tip: Plan je reis om de vluchten heen, en niet je vluchten om je reis! Het klinkt voor de hand liggend maar bijna niemand doet het echt. Probeer het en je zal zien dat het aanzienlijk scheelt in de kosten.

Wat ook erg opvallend is is dat nachtvluchten vaak veel goedkoper zijn. Sommige mensen vinden dat verschrikkelijk, wij vinden het heerlijk. Omdat je extra moe bent slaap je bij een nachtvlucht gemiddeld meer dan bij een dagvlucht. Voor je gevoel ben je gewoon veel eerder op je bestemming!

 

Budget Airlines zijn key voor goedkope vliegtickets

Ryanair en Easyjet kennen we allemaal, maar daar kom je over het algemeen niet mee op andere continenten. Dat wil niet zeggen dat je er niets aan hebt! Ze kunnen je wel naar het randje van Europa brengen voor een klein prijsje, om vanuit daar weer verder te vliegen. Nog veel belangrijker om te weten is dat je op andere continenten budget airlines hebt met zeer goedkope vliegtickets. Er zijn talloze vluchten die voor een paar tientjes te boeken zijn! Ken je bijvoorbeeld AirAsia al? Cebu Pacific? Jetstar? Skyscanner is 1 van de weinige ticket vergelijkers die al deze budgetmaatschappijen meeneemt in de zoekresultaten. Check it out!

Zelf eens proberen hoe goedkoop het kan? Gebruik dan de super handige zoekfunctie Vluchtboeken.nl.

Flexibiliteit is vereist voor goedkope vliegtickets

Ik kan dit niet genoeg benadrukken, zoek veel, zoek vaak, neem de tijd, zet meerdere schermen open en laat die ticket sites hun werk doen! Ja dit is saai, en hier heb je geen zin in, maar dit is hét moment om te besparen. Een uurtje of 2 goed zoeken kan je zomaar een paar honderd euro besparing opleveren. Hier valt niet tegenop te werken!

Check dezelfde vlucht op zaterdag, dinsdag, woensdag, donderdag en ga zo maar door. Meestal zijn de midweek dagen het goedkoopst, maar soms blijkt de zaterdag ineens veel goedkoper. Wees er dus zeker van dat je ze allemaal checkt!

Tip: Leg jezelf geen beperkingen op door alleen op zaterdag te willen vertrekken en op zaterdag weer thuis te komen.

Op maandag/dinsdag/woensdag terugkomen in Nederland vind ik persoonlijk bijvoorbeeld heerlijk. Waarom? Met eventueel 1 dag rust, snel weer aan het werk en dan heb je na 2 of 3 dagen weer weekend. Hoef je dus ook niet te starten met een volle werkweek, wat in mijn ervaring echt veel zwaarder is na een lange vakantie. De eerste dag kan zwaar zijn, maar als je 2e werkdag na je vakantie op een donderdag of vrijdag valt, ben je stiekem toch wel heel erg blij dat het weekend alweer voor de deur staat…

De vliegroute van onze laatste (wereld)reis

(vlieg)routes wereldreis

Onderstaande lijst van goedkope vliegtickets zijn allemaal inclusief minimaal 20 kg bagage en alle overige kosten, er staan uitsluitend totaalprijzen.

Wat kost deze wereldreis aan vliegtickets?

  • Amsterdam – Los Angeles: €303,-
  • San Francisco – Hong Kong: €411,-
  • Hong Kong – Bali: €138,-
  • Flores – Bali: €39,-
  • Bali – Singapore: €69,-
  • Singapore – Male(diven): €124,-
  • Male(diven) – Dubai: €214.-
  • Dubai – Amsterdam: €193,-

Totale kostenplaatje van alle goedkope vliegtickets bij elkaar, voor een reis van 3 maanden om de wereld: €1.491,- Niet slecht toch?

Heb je nog andere goede tips om te goedkope vliegtickets te vinden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer handige reistips?

We hebben een hele categorie vol met de beste reistips, reisroutes met de leukste en mooiste plekjes op de wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!