De mooiste 360° panorama drone foto’s en video’s van Jordanië

Ik ben helemaal gek van Jordanië. Ik ging ongepland met een drone naar Jordanië en dat leverde prachtige beelden maar ook aardig wat douane problemen op. Het scheelde niet veel, of ik had er nu nog (vast) gezeten… Toch heeft het land een hele goed indruk bij me achter gelaten. Als ik terugkijk op mijn korte reis van ongeveer 8 dagen is het gewoon alsof ik er weer ben. De prachtige foto’s die ik er heb gemaakt, de geweldige lieve mensen die ik heb ontmoet en de epische uitzichten waar ik zo van heb genoten.

Tip: Lees ook “Backpack reisroute Jordanië, Israël & Palestina in 2 weken” van gastblogger Ilse.

Over Jordanië en haar gastvrijheid

Jordanië is een uniek land in het Midden-Oosten in een regio waar eigenlijk alleen maar ellende is. Jordanië is wat dat betreft echt anders dan de omringende landen. Het is veel progressiever en het land is over het algemeen veel relaxter naar de buitenwereld in vergelijking met haar omringende landen. Het land verwelkomt westerlingen met een warm hart, ik voelde me overal oprecht welkom wat gewoon heel erg fijn was.

Ik had nergens het gevoel dat de gastvrijheid verbonden was aan toerisme of geld verdienen. Men vindt het gewoon belangrijk dat je eerst even rustig gaat zitten in hun tent of huis, een lekker kopje thee accepteert en na wat kletsen over wie en wat je bent pas overgaat op eventuele zaken, zoals het boeken van een tour. Ik vond dat echt een verademing, een keer wat anders dan snelle verkopers die je alleen maar zien als een lopend dollar teken.

Video (inclusief drone beelden) van Jordanië

Ik heb onderstaande video in elkaar gezet om je een idee te geven van de rondreis door Jordanië. Vooral in het 2e deel van de video zitten veel prachtige drone beelden in verwerkt. Ga er even lekker voor zitten!

De mooiste drone video’s en foto’s van Jordanië

Toch wel mijn favoriete manier van landschappen zien en ontdekken, 360° foto’s. Ik heb op een paar prominente plekken in Jordanië 360° foto’s gemaakt. Deze foto’s bestaan uit 24 losse 12 megapixel foto’s die in alle richtingen zijn gemaakt en naderhand aan elkaar zijn geplakt. Het aan elkaar plakken is een lastig process en niet alle foto’s zijn daarom even perfect. Vooral mijn gezicht blijft lastig ?. Toch blijft het ontzettend gaaf om zo’n enorme 360° foto te openen op je telefoon, het kompas in te schakelen (icoontje links onderin) en gewoon rond te draaien op je stoel. Je kan letterlijk alle kanten op de kijken en inzoomen. Het geeft een extra dimensie aan een panorama foto, het is alsof je er zelf bent!

De Grand Canyon van Jordanië

Wist je dat Jordanië haar eigen Grand Canyon heeft? Nu wel! En omdat ik beide nu met eigen ogen gezien heb, durf ik wel te stellen dat die van Jordanië net zo indrukwekkend is. De Grand Canyon in Jordanië is misschien iets kleiner dan die van de Verenigde Staten (klik hier), maar heel veel scheelt het niet. Het zijn beide enorme canyons die je van een afstandje niet eens ziet liggen. Je komt aanrijden en je mond valt open van verbazing, wat een prachtig uitzicht. Ik zou zeggen, oordeel zelf!

360° panorama foto – North Rim (noordkant)

Vanaf deze kant heb je een prachtig uitzicht op de slingerende wegen aan de overkant en zie je hoe gigantisch groot de canyon daadwerkelijk is. De noordkant is tevens perfect om de zonsondergang te zien aan de overkant van de canyon.

Tip: Klik op onderstaande foto’s om de 360° panorama’s te openen. Klik dan nogmaals op de foto totdat hij echt uitvergroot. Indien je het opent op je telefoon kan je daarna links onderin op het kompas klikken zodat je echt kan rondkijken door je telefoon te bewegen!

In de 360° foto hierboven zie je aan de linkerkant een zigzaggende weg omhoog gaan aan de zuidkant. Ook daar heb ik een aparte panorama foto van genomen, namelijk een 32 megapixel panorama bestaande uit 12 losse foto’s die aan elkaar zijn geplakt. Het geeft je een prachtig beeld van de grootsheid van de Grand Canyon in Jordanië. Je kan niet rond bewegen in onderstaande foto, maar uitvergroten door erop te klikken kan wel en indrukwekkend is het zeker. Try it!

De Grand Canyon van Jordanië is net zo indrukwekkend als zijn grote broer in de Verenigde Staten. De panorama foto bestaat uit 12 losse foto’s gemaakt met een drone.

360° panorama foto – South Rim (zuidkant)

Vanaf de zuidkant heb je een mooi zicht op het meer en de dam waar je over heen rijdt als je van de noord naar de zuid kant rijdt. De zuidkant is perfect om de zonsopkomst te zien. Open de 360° foto hieronder (hij ziet er een beetje gek uit, maar dat komt dus omdat het een 360° foto is) door op de foto te klikken en kijk lekker rond!

Dan hebben we hieronder nog een grote panorama. Onderstaande foto is geen 360, maar wel een ultra wide panorama welke bestaat uit 12 foto’s die aan elkaar zijn geplakt en is genomen net voordat de zon op kwam. Klik om uit te vergroten!

Panorama foto gemaakt met een drone - Grand Canyon - Jordanië
Panorama foto gemaakt met een drone – Grand Canyon – Jordanië

De Wadi Rum woestijn van Jordanië

We schreven er al eerder over, het bijzonder overnachten in de Wadi Rum woestijn kan ik echt iedereen aanraden. Het is een uniek landschap met een sterrenhemel zo helder, dat je het moet zien om te geloven. ook hier ging ik op pad met mijn drone en maakte ik een paar hele mooie foto’s en video’s.

360° panorama foto – Wadi Rum

Onderstaande foto geeft je een goed beeld van de uitgestrekte Wadi Rum woestijn. Het uitzicht is eindeloos en de kleuren van het zand en de rotsen komen er mooi uit door de ondergaande zon. Klik meermaals op de foto totdat hij echt helemaal uitvergroot, vervolgens klik je (op je telefoon) links onderin op het kompas om echt rond te kijken!

De volgende dag maakte ik nog een 360° foto. In deze foto zie je het bedoeïenen kamp waar ik verbleef (even helemaal recht naar beneden kijken). Je ziet dat het kamp is een mooi afgelegen stuk ligt.

Ook heb ik nog een ‘normale’ panorama foto gemaakt van de Wadi Rum woestijn. Deze bestaat tevens uit 12 foto’s die aan elkaar zijn geplakt. Klik op de foto voor een uitvergrote versie!

Panorama foto gemaakt met een drone - Wadi Rum - Jordanië
Panorama foto gemaakt met een drone – Wadi Rum – Jordanië

De Wadi Dana woestijn van Jordanië

De kloof / canyon in de achtergrond is er 1 vergelijkbaar met die van Petra. Ik sta nog iets te ver weg om hem goed te kunnen bewonderen, maar de 360° panorama hieronder geeft je toch een goed beeld van de omgeving.

360° panorama foto – Wadi Dana

Meer Jordanië?

Wil je meer weten over Jordanië? Check dan absoluut onze Jordanië pagina. Ook kan je lid worden van de nieuwe Jordanië backpackers NL facebook groep waar je snel vragen kunt stellen en antwoorden krijgt van mede reizigers. Heel veel reis plezier alvast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!