De wijnstreken van Italië

Italië is een fantastisch wijnland. Als je naar Italië op vakantie gaat moet je zeker eens een wijnstreek bezoeken. In deze wijnstreken kun je verschillende soorten wijn proeven die zijn gemaakt in die regio. Al deze wijnen bevinden zich in de wijnrekken.  Door de inheemse druivenrassen heeft Italië veel variatie te bieden op het gebied van wijn. Maar hoe kun je nou uit zoveel soorten kiezen wat de beste wijn is? Dit zijn een aantal van de beste wijnstreken van Italië.

Toscane

De Toscaanse wijngaarden is een van de welbekende gaarden van Italië. De regio kent verschillende druivenrassen en wijnen. De bekendste wijn van Toscane is de Chianti. Door het bepaalde klimaat en de bijzondere bodem vind je in Toscane veel kwaliteitswijnen. Die zijn vooral gemaakt van blauwe druiven. De bekendste wijngebieden in Toscane zijn Chianti, Mondaine en Montepulciano.

Veneto

Veneto ligt tegen Venetië, Verona en Gardameer aan maar is niet zo bekend bij veel mensen. In Veneto wordt de meest Italiaanse wijn geproduceerd, daarom behoort de wijnproductie in Veneto tot een van de grootste van Italië. Er wordt niet alleen veel wijn geproduceerd maar de wijnen zijn ook nog eens van hoge kwaliteit. De meeste bekende wijnen zijn onder andere de Prosecco, de Amarone en de Soave. Door de ligging van Veneto en het klimaat maakt het een perfecte plek voor het bouwen van wijnen. De belangrijkste wijngebieden van Veneto zijn Valpolicella, Soave en Prosecco.

Piëmont

Piëmont met de hoofdstad Turijn ligt in het noordwesten van Italië. Dit gebied ligt aan de zuidkant van de Alpen. Piëmont is een van de belangrijkste wijncentra van de hele wereld. Hier bevinden zich de wijnplaatsen Alba en Asti, deze plaatsjes vormen het centrum van de wijnindustrie in de regio. De bekendste wijnen van deze regio zijn Barolo en Barbaresco. De belangrijkste wijngebieden van Piëmont zijn De Monferrato, de Roero en de Langhe.

Sardinië

Sardinië is een echte toeristenbestemming. Het eiland is rijk aan de prachtige blauwe stranden maar wanneer het op de specifieke wijnen komt is dat voor veel mensen nog onbekend. Door het mediterrane klimaat levert het heerlijke wijnen op in de regio. Je vindt er vijf regio’s: Gallura in het noordoosten, Oristano in het westen, Alghero in het noordwesten, Nuoro in het midden en Cagliari in het zuiden. Een aantal belangrijk wijndruiven van Sardinië zijn de MalvaIia, de Cannonau en de Vermentino. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!