De mooiste stranden in Europa

 Veel mensen denken dat ze voor mooie stranden naar verre oorden moeten afreizen zoals Mexico, de Filipijnen of de Malediven. We zullen zeker ook niet ontkennen dat daar prachtige stranden te vinden zijn. Maar in ons eigen Europa is ook alles te vinden wat je je maar kunt wensen. In deze blog gaan we het hebben over plaatsen waar jij de mooiste stranden kunt vinden in Europa!

Cala Goritze, Sardinië, Italië

Dit pareltje in Sardinië is helaas niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit of kinderwagens. Dit komt omdat je er 1 uur naar toe moet wandelen, wel over een schaduwrijk pad overigens, wat wel aangenaam is in de zomer. Maar treur niet als je niet zo avontuurlijk bent ingesteld, je kunt er namelijk ook met de boot naartoe.

Cala Goritze is een absolute hemelse plek, waar je tegen betaling (6 euro) naartoe mag. Dat is het waard want er zijn weinig stranden die je aandacht benemen zoals het prachtige Cala Goritze. Hier vind je sneeuwwitte kiezelstenen in een zee met puur aquamarijnblauw water. De kliffen van kalkstenen steken dramatisch uit boven de baai wat het plaatje helemaal afmaakt.

Cala Macarella, Menorca, Spanje

Cala Macarella is een kleine inkeping aan de zuidwestkust van Menorca. Hier vindt je poeder wit zand met prachtige turquoise water. Ook dit bijzondere strand kan alleen te voet of met de boot worden bereikt. Helaas wordt het hier ook ongelooflijk druk in de zomer, dus ga hier beter naar toe als het nog vroeg in het seizoen is of aan het einde van het seizoen om te kunnen genieten van dit strand in rust.

Elafonisi, Kreta, Griekeland

Elafonisi in Griekeland mag zeker niet ontbreken in deze blog. Dit is namelijk een van de weinige roze stranden ter wereld. Hier kun je kristalhelder water, fijn roze zand met een spectaculair landschap verwachten. Bij dit strand kun je het beste een stuk doorlopen tot na de strandbedjes om van je rust te kunnen genieten en een snorkel mag je absoluut niet vergeten! Je kunt hier de onderwaterwereld prachtig aanschouwen.

Platja de Coll Baix, Mallorca, Spanje

Een deel van het plezier is de zoektocht naar afgelegen pareltjes van stranden op het schiereiland op Mallorca. Dit is dan ook een zo’n pareltje. Hier dwaalt een wandelpad af door dennenbomen en langs de kust naar dit strand. Hier vindt je prachtige ronde lichte kiezelstenen met mooie kliffen. Deze baai is het rustigst als je er vroeg bent of laat op de dag. Wil je de een van de mooiste stranden van Mallorca zien? Dan mag je deze niet overslaan!

Dit is slechts een kleine greep uit alle schoonheid wat Europa te bieden heeft. In Italië, Frankrijk, Spanje en Griekeland kun je honderden adembenemende stranden vinden die je laten denken dat je op een tropisch eiland in de Indische oceaan bent. Alleen nog beter want je kunt hier genieten van turquoise of aqua kleurig water! 

 

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!