Beste scheepswrakken en duik locaties in Coron, Filipijnen

Veel mensen die naar Coron reizen komen hier vooral voor de prachtige duiklocaties of omdat ze hier toevallig terecht zijn gekomen door een eiland hopping boottocht vanuit El Nido. Eiland hopping en boottocht aanbieders TAO experience tours of Buhai Isla tours hebben dagelijks vertrek uit El Nido naar Coron en andersom en is daarmee verantwoordelijk voor een steeds maar groter wordende interesse en toerisme in de regio.

Coron vanuit de lucht met DJI Drone
Coron vanuit de lucht met DJI Drone

Duiken op Coron is een absolute must

Hoe dan ook, als je op of nabij Coron bent dan is het gewoon absolute noodzaak om te gaan duiken. Waarom? De regio behoort namelijk tot de allerbeste ter wereld als het gaat om duiklocaties, en de vele Japanse scheepswrakken uit de 2e wereldoorlog geven dit alles echt een extra dimensie.

Ook leuk om te lezen: Duiken in cenotes nabij Tulum, Mexico – Claustrofobische maar prachtige ervaring

Locaties van scheepswrakken nabij Coron

Hieronder heb ik een map toegevoegd van de meest bekende scheepswrakken nabij Coron. Wat belangrijk is om te weten, is dat je enkele kan bezoeken met een PADI open water, en dat de rest eigenlijk allemaal net de diep ligt voor de PADI open water en alleen bereikbaar zijn met een Advanced PADI. De meeste scheepswrakken liggen namelijk op een diepte tussen de 25 en 40 meter, waarvoor je toch echt Advanced nodig hebt.

Het is vrij lastig te zien op de kaart maar de meeste wrakken liggen precies tussen het eiland Busuanga en Culion in. Alle populaire duik locaties zijn vrij gemakkelijk te bereiken vanuit Coron town.

De meest bekende scheepswrakken bij Coron

Akitsushima

De Akitsushima is een redelijk groot schip van ongeveer 118 meter lang. Het was eigenlijk een primitief vliegdekschip maar dan met watervliegtuigen. De vliegtuigen werden door middel van een opening of met behulp van een kraan in het water gelaten, waarna de vliegtuigjes vanaf het water konden opstijgen. Het wrak is nog behoorlijk intact, en daarom een erg leuke duiksite.

De Irako – het grote vrachtship

De Irako is echt een enorm ship wat ongeveer op 50 meter diepte ligt. Om het goed te kunnen bekijken, heb je de PADI advanced open water nodig. Je zal in delen van de duik tot wel 40 meter diep gaan. De bovenkant van het schip is te bewonderen vanaf ongeveer 30 meter diepte.

Kogyo Maru

De Kogyo Maru is tevens een vrachtschip. Het schip is ongeveer 130 meter lang en wat de Kogyo Maru zo speciaal maakt is dat het schip redelijk eenvoudig te bezichtigen is van binnenuit. Omdat het schip op zijn kant ligt en er meerdere grote openingen zijn, is het relatief eenvoudig om veilig een stukje van de binnenkant te bekijken.

Lusong Gunboat

De Lusong gunboat ligt op slechts 11 meter diepte en is zelfs met snorkelen te bewonderen. De omgeving van de Lusong gunboat zit vol prachtige koralen en er is veel leven te zien. Omdat het vrij ondiep is is er ook nog veel licht, waardoor je de meest prachtige foto’s kan maken van het schip.

Een mooie foto gemaakt aan de bovenkant van de Lusong Gunboat.

Skeleton Wreck

Skeleton wreck is ook zeer toegankelijk voor beginnende duikers. Het ligt op een diepte van ongeveer 5 tot 15 meter en is ook een veelbezochte plek om te snorkelen. Omdat het een houten boot was met een stalen geraamte, is door de jaren heen alleen het stalen geraamte over gebleven. Het is [prachtig om te zien hoe de zee uiteindelijk alles weer tot zich neemt. Er groeien koralen op de geraamtes en het stikt er van de vis. Een leuke en toegankelijke duik lokatie.

Paula stuurde nog deze leuke video in van het duiken bij Skeleton Wreck. Je kan er zoals te zien in de video, gewoon helemaal in en doorheen. Echt leuk om te doen en zeker een aanrader! Paula heeft op haar insta meer leuk beeldmateriaal van de Filipijnen en het duiken aldaar. Even checken dus!

Je PADI Advanced of open water halen in El Nido of Coron

Heb je nog geen PADI open water of Advanced? Niet getreurd.. Er zijn op zowel Palawan als Coron enorm veel gerenommeerde duikshops te vinden waar je zorgeloos je PADI Advanced kan behalen. Een PADI Open water halen kost tegenwoordig ongeveer 450 tot 500 euro in de Filipijnen. Daar zit dus alles bij inbegrepen, zowel theorie als praktijk en examen.

Het lesmateriaal voor de PADI bij Palawan Divers
Het lesmateriaal voor de PADI bij Palawan Divers

Ik schreef al eerder over een PADI halen in El Nido bij Palawan Divers en op Coron kan ik Corto Divers aanbevelen. Corto Divers staat echt heel goed aangeschreven, check de reviews op Google Maps maar eens. Beide duikshops hebben we in ieder geval zeer goede ervaringen mee! Ze hebben echt goede en betrouwbare gear die je kan huren. Ook de wetsuits zijn van goede kwaliteit.

Zelf een wetsuit meenemen of aanschaffen

wetsuits

Niet zo een fan van gehuurde wetsuits? Je bent niet de enige… Ikzelf neem ook altijd liever mijn eigen wetsuit mee op vakantie (iets met hygiëne). Met een eigen wetsuit ga je toch net met een iets lekkerder gevoel het water in. Mocht je zelf ook op zoek zijn naar een goede wetsuit dan kan ik de dames wetsuits van Wetsuit.nl aanbevelen. Voor zover ik weer is er qua prijs/kwaliteit eigenlijk geen betere en ik heb al jaren plezier van mijn aankoop.

Nog wat mooie foto’s van het duiken

Deze leuke foto is ingestuurd door @veradehaass.

Waar te verblijven in Coron?

Daar vertel ik je in de blog over Coron alles over! Van leuke dagtrips tot de beste hotels, je leest het allemaal in de blog: Wat te doen en waar te verblijven in Coron.

Coron hotel
Coron secret hotel

Meer filipijnen?

Inmiddels hebben we al een aardig Filipijnen portfolio opgebouwd op deze website. Wil je weten wat het kost, hoe voor bereiden en waar alle mooiste plekjes in de Filipijnen te vinden zijn? Check dan onze complete Filipijnen pagina!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!