10 BESTE NFT platformen (2023)

NFT platformAls u wilt meedoen aan de NFT-rage is een NFT platform uw toegangspoort tot deelname aan de koop en verkoop van deze digitale activa — van kunst tot muziek tot complete virtuele werelden. Denk aan NFT platformen als uw Amazon van de digitale wereld.

Er bestaan tientallen NFT platformen en velen van hen hebben een specifieke focus of niche. Waar moet u op moet letten voordat u beslist welke u gaat gebruiken en wat zijn de beste NFT platformen die er zijn? Dit is wat u moet weten.

Een NFT platform kiezen

Ten eerste, onthoud dat een NFT (non-fungible token) simpelweg eigendom van een actief vertegenwoordigt. Voordat u een NFT platform kiest zult u eerst moeten beslissen wat voor soort digitaal bezit u wilt kopen, verkopen of creëren. Zowat alles wat digitaal is — het geschreven woord, video’s, videospelletjes, kunst, verzamelobjecten, enz. — kan worden getokeniseerd op een blockchain (zoals Ethereum (CRYPTO: ETH).

Dit is het meest voorkomende blockchain netwerk waar NFT’s op zijn gebouwd, dus een goede start zou zijn, het verkleinen van uw interessegebied.

NFT platformEen andere overweging is het type tokens dat op een platform wordt ondersteund. Sommige ondersteunen een grote verscheidenheid aan tokens. Anderen zijn gesloten platformen en maken gebruik van een specifiek eigen token.

Wanneer u een NFT platform account opent zorg er dan voor dat u uw blockchain wallet financiert met de juiste crypto of tokens die nodig zijn om deel te nemen aan de activiteit van de site.

U zult worden gevraagd om uw wallet te koppelen aan de NFT-marktplaats zodra u een account heeft geopend. Ga ook na wat voor soort beveiliging de marktplaats hanteert en of er in het verleden problemen zijn geweest.

Top 10 NFT platformen (2023)

Hier zijn enkele van de beste NFT platformen op dit moment.

1. OpenSea

OpenSea platformOpenSea is de leider in de verkoop van NFT. OpenSea heeft allerlei soorten digitale activa beschikbaar op zijn platform. Het is gratis om u aan te melden en ook om door het uitgebreide aanbod te kunnen bladeren.

Het ondersteunt kunstenaars en makers en heeft een eenvoudig te gebruiken proces als u uw eigen NFT wilt creëren (bekend als “minting”).

Het platform ondersteunt meer dan 150 verschillende betalingstokens, dus de naam van het platform is toepasselijk. Voor een introductie in de NFT-wereld is OpenSea een geweldige plek om te beginnen.

2. Axie Platform

Axie platformAxie Marketplace is de online winkel voor het videospel Axie Infinity. Axies zijn mythische wezens die kunnen worden gekocht en getraind. Vervolgens kunnen die worden ingezet tegen de Axies van andere spelers om beloningen te verdienen.

Op Axie Marketplace kunnen spelers nieuwe Axies kopen, maar ook hele landerijen en andere items als NFT’s voor gebruik in het spel.

Axie Infinity tokens (genaamd Axie Shards) zijn gebouwd op de Ethereum blockchain. Als zodanig kunnen ze worden gekocht en verkocht op een verscheidenheid van andere NFT platformen evenals op sommige cryptocurrency-uitwisselingen zoals Coinbase Global (NASDAQ: COIN).

3. Larva Labs/CryptoPunks

CryptoPunksLarva Labs is vooral bekend van het virale CryptoPunks NFT-project. Ze werden oorspronkelijk gratis weggegeven in 2017, maar sommige CryptoPunks zijn sindsdien voor miljoenen dollars verkocht.

Larva Labs heeft andere digitale kunstprojecten gaande, zoals Autoglyphs, evenals andere Ethereum blockchain-gebaseerde app-ontwikkelingsprojecten.

De CryptoPunks NFT’s van Larva Labs zijn uitverkocht, maar er kan op geboden worden en ze kunnen gekocht worden op verschillende NFT platformen van derden. Toch zijn de verschillende projecten van Larva Labs de moeite waard om in de gaten te houden — inclusief de Meebits waar direct op geboden kan worden via het ingebouwde platform van het bedrijf.

4. NBA Top Shot Platform

NBA platformNBA Top Shot is het uitstapje van de National Basketball Association en de Women’s National Basketball Association in de NFT-wereld.

Op de platform kunnen verzamelmomenten (videoclips en hoogtepunten van wedstrijden) en kunst worden gekocht van ’s werelds belangrijkste basketbalcompetities.

De NBA bouwde het als een gesloten marktplaats (u kunt alleen kopen en verkopen op Top Shot) met behulp van de Flow blockchain gebouwd door Dapper Labs. Het is gemakkelijk om u aan te melden en direct te kopen op de Top Shot marktplaats website. Verzamelmomenten kunnen worden gekocht voor slechts een paar dollar.

5. Rarible

Rarible platformRarible is een andere grote marktplaats voor allerlei soorten NFT’s, vergelijkbaar met OpenSea. Allerlei soorten kunst, video’s, verzamelobjecten en muziek kunnen worden gekocht, verkocht of gemaakt op het platform. In tegenstelling tot OpenSea moet u echter het token Rarible (CRYPTO: RARI) van de marktplaats zelf gebruiken om op de marktplaats te kunnen kopen en verkopen.

Rarible is gebouwd op de Ethereum blockchain (hoewel kunstwerken ook op OpenSea kunnen worden beheerd met behulp van Rarible tokens).

Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met enkele opmerkelijke bedrijven. Yum! Brands’ (NYSE: YUM) en Taco Bell hebben kunst genoteerd op Rarible en Cloud softwaregigant Adobe (NASDAQ: ADBE) is onlangs een partnerschap aangegaan met Rarible om het werk van NFT-artiesten en -makers te helpen beveiligen.

6. SuperRare

Vergelijkbaar met Rarible, bouwt ook SuperRare aan een marktplaats voor digitale makers. De site bevat kunst, video’s en 3D-afbeeldingen, maar verzamelaars kunnen kunstwerken kopen met behulp van Ethereum.

SuperRare kondigde onlangs een eigen token met dezelfde naam aan, gebaseerd op de Ethereum blockchain. De tokens zullen worden gebruikt om nieuw talent te vinden en te cureren voor de marktplaats. Net als Rarible kunnen ook SuperRare NFT’s worden gekocht en verkocht op OpenSea.

7. Foundation

Foundation.appFoundation.app is ontworpen als een eenvoudige no-frills manier om te bieden op digitale kunst. De verkoop vindt plaats met behulp van Ethereum.

Sinds de lancering van de marktplaats begin 2021 heeft het meer dan $ 100 miljoen aan NFT’s verkocht.

Kunstenaars worden uitgenodigd op het platform door de Foundation-gemeenschap en kopers hebben gewoon een crypto-wallet nodig die wordt gefinancierd met Ethereum om te beginnen met het doen van aankopen.

Als u op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om te beginnen met het maken van uw eigen NFT’s is Foundation waarschijnlijk niet de beste plek om te beginnen.

Echter, de marktplaats heeft veel kunstwerken die in een eenvoudig formaat kunnen worden doorgenomen.

8. Nifty Gateway

Nifty Gateway heeft de verkoop gefaciliteerd van enkele van de meest populaire digitale artiesten zoals Beeple en zangeres/muzikante Grimes. Het is een kunst curatie platform aangedreven door de crypto exchange Gemini (beheerd door de Winklevoss tweeling). De NFT’s, bekend als Nifties, zijn gebouwd op Ethereum.

Nifty Gateway is niet alleen een curatieplatform, het host ook gekochte NFT’s — wat betekent dat de NFT’s niet in u eigen NFT wallet worden opgeslagen, maar in feite voor jou worden opgeslagen door Nifty Gateway en Gemini.

Hoewel dat misschien niet werkt voor NFT-verzamelaars die meer flexibiliteit willen met hun kunstinvesteringen, kunnen Nifty-aankopen en -verkopen ook worden gedaan in fiatvaluta (bijv. Amerikaanse dollars). Dus zonder eerst een cryptocurrency-aankoop te doen.

9. Mintable

Mintable, gesteund door miljardair Mark Cuban, wil een open platform zijn vergelijkbaar met OpenSea. Om deel te nemen aan het kopen en verkopen van NFT’s op Mintable heeft u Ethereum nodig. Het platform ondersteunt ook het minten van NFT’s voor alle soorten makers (van fotografen tot muzikanten) die hun werk willen verkopen als een digitaal actief.

Een aspirant NFT-verzamelaar of maker zal eerst Ethereum moeten kopen van een crypto exchange en vervolgens hun wallet verbinden met Mintable om het bieden en kopen op de marktplaats te faciliteren.

10. Theta Drop

Theta DropTheta is een blockchain platform gebouwd voor de gedecentraliseerde distributie van video en tv op het internet. De NFT platform Theta Drop maakte in 2021 zijn debuut met de digitale verzamelobjecten van de World Poker Tour. De World Poker Tour was een early adopter van ThetaTV en gebruikt het platform om content te streamen.

Theta maakt gebruik van zijn eigen blockchain-technologie. Om deel te nemen aan de Theta Drop NFT platform zult u Theta Tokens (CRYPTO: THETA) moeten kopen.

Verschillende crypto beurzen zoals Binance ondersteunen Theta en de tokens. NFT’s die daarmee worden gekocht kunnen worden opgeslagen in een crypto wallet, maar ook in Theta’s eigen crypto wallet-app. 

Investeren in NFT’s

NFT-marktplaatsen zijn uw pad om te beginnen met investeren in digitale activa, verzamelobjecten en kunst, maar er zijn tal van opties. Zorg ervoor dat u er een kiest die past bij uw koop- en opslag behoeften, gebaseerd op het type NFT dat u zoekt en de crypto’s die u wilt gebruiken voor transacties. Check hier welke NFT’s 

Wees u er ook van bewust dat dit een nieuwe industrie is en dat het zeer speculatief is. Sommige NFT’s kunnen in waarde omhoogschieten, maar er is geen garantie. De waarde van digitale kunst en verzamelobjecten werkt ongeveer hetzelfde als fysieke kunst en verzamelobjecten. De waarde is subjectief en wordt bepaald door factoren zoals uniciteit en de reputatie van de kunstenaar die het heeft gemaakt. Weet je niet welke NFT je moet k

Doe een aankoop – als u die doet – met uw algemene investeringsstrategie, uw vermogen en uw investeringshorizon in gedachten.

Direct een NFT kopen? Lees hier in welke NFT’s je moet investeren voor 2023. Of misschien zelf een NFT maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!