BeeFriendz gastblog – Verbeter de wereld, adopteer een bij!

Het aantal natuurlijke bestuivers neemt al jaren gestaag af. Als imkers willen we een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid van alle bestuivers en omdat we begrijpen hoe slecht het met ze gesteld is gaan we onze honingbijen aan het werk zetten voor de vlinder, hommel en de wilde bij. 

 

Je hebt het vast rond horen zoemen: het gaat slecht met de bestuivers in de wereld. Met de wat? De bestuivers. Dat klinkt een beetje als een New Age hippie band die in de late uurtjes de podia bestijgen in de lokale dorpskroegen. Niks is minder waar. Deze beestjes zorgen niet alleen voor de muziek op een zwoele zomeravond, maar ook voor de heerlijke groenten en fruit die je dagelijks eet. En omdat we nog lang van al die heerlijkheden willen genieten vonden wij het een goed idee om daar samen iets aan te doen en zijn we BeeFriendz gestart.

Host a hive

 

Dit doen we door bedrijven en organisaties de mogelijkheid te bieden een bijenvolk te huren op eigen locatie of te adopteren op onze boerderij. Natuurlijk wordt niet lukraak overal een kast neergezet, maar wordt er eerst door ons geschouwd om te kijken of er voldoende voedsel in de nabijheid is voor de bijenvolken om te kunnen leven. Zij krijgen er 50.000 inspirerende werknemers bij en wij zorgen voor het onderhoud. Dus wel de lusten (honing) maar niet de kleverige vingers! En ze geven hiermee direct iets terug aan de natuur.

Landbouwgrond voor drachtplanten

Wij kunnen namelijk met de opbrengst weer oude landbouwgrond pachten en inzaaien met bloemen en planten die weer goed zijn voor alle insecten. Zo hopen we het voedseltekort voor alle wilde bestuivers terug te dringen en de biodiversiteit te vergroten. Goed voor de beestjes en het levert de organisatie ook nog eens geweldige PR en flink wat potten honing op! Awareness alom en nog leuke kadootjes om uit te delen ook!

Stichting

We willen zoveel mogelijk impact creëren. Daarom werken we samen met The Pollinators. Zij zijn gericht op het versterken van de positie van de wilde bestuivers in Nederland en organiseren bijvoorbeeld TreeFest en nationale zaaidag op 22 april. Daarom gaat vijf procent van alle verkochte producten naar deze stichting om ook op deze manier onze wilde bestuivers een hart onder de riem te steken!

‘Als je in bijen investeert, investeer je in de toekomst!’

Dus wil je als bedrijf een groene boost en direct een positieve impact creëren? Then Let’s Bee Friendz!

Over ons

Michella Buitenhuis en Maria van Beek zijn de oprichters en imkers van BeeFriendz. Het “zorgen voor” is hen niet vreemd: zij hebben elkaar leren kennen als verpleegkundigen bij de Koninklijke Marine. Wat is begonnen als een hobby is uitgemond in een bedrijf met een prachtige missie. Een missie om te zorgen voor bewustzijn door educatie en het herstellen van biodiversiteit & leefgebied voor alle bestuivers.

Website: BeeFriendz.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!