Antigua, Guatemala – Het land van de kleine mensen en vulkanen

8 oktober 2018, 20:09 uur, Guatemala-stad. Een van de langste Nederlanders stapt het vliegtuig van KLM uit en ziet direct dat Chris gelijk had. In Guatemala zijn ze gewoon nog kleiner dan in Azië! Het was laat en je wil dan eigenlijk niet meer in Guatemala-stad blijven, of in een hotel vlakbij de luchthaven.

Transfer / Taxi vanaf Guatemala stad naar Antigua

Ik had via mijn hotel in Antigua een transfer weten te regelen (wel wat duurder dan normaal) van zo’n $ 40,-. Maar meestal kan je dit wel splitten met een andere toerist die naar Antigua gaat. Want geloof me, die zijn er genoeg op jouw vlucht.

Nadat ik een Nederlands meisje had ontmoet, zijn we samen met de transfer van het vliegveld naar Antigua gereden. Na zo’n 45 minuten kwamen we aan in de stad Antigua. Je ziet en voelt het meteen; gekleurde huisjes, hobbelige straten en de gele boog.

Gele boog Antigua - Destift.nl
Gele boog in Antigua

Het kenmerk van Antigua. Na een rondje door de stad gereden te hebben, werden we allebei afgezet in ons eigen hotel en kan je even tot rust komen van de lange reis (zo’n 12 uur via Panama).

Antigua verkennen en geld pinnen

Het centrale park in Antigua
Het centrale park in Antigua

Als je de volgende dag wakker wordt (hopelijk zonder jetlag), ga je de stad verkennen en kan je niet om het centrale park heen. Dit is namelijk het park waar iedereen, als het niet regent, aan het relaxen is. Je treft hier allemaal banken waar je geld kunt opnemen met zowel je pinpas als je credit card. Als je je dollars wilt omwisselen, dan kan dat bij een bank. Zorg dan wel dat je je paspoort bij de hand hebt, want daar vragen ze naar.

Antigua is een perfecte uitvalsbasis om de Fuego / Acatenango vulkaan te beklimmen

Als je naar Guatemala gaat, dan is het een echte must om een vulkaan te beklimmen. Rondom Antigua heb je diverse vulkanen die je kunt beklimmen. Zo heb je de vulkanen Agua (die je meteen ziet als je door Antigua loopt) Pacaya, Acatenango en Fuego. Twee van de drie actieve vulkanen in Guatemala liggen binnen één uur rijden van Antigua: Pacaya en Fuego.

Waar je ook bent in Antigua, er is eigenlijk altijd een vulkaan in zicht

Er zijn vele tours te boeken om verschillende vulkanen rondom Antigua te beklimmen

Er zijn tours te boeken naar alleen de Pacaya vulkaan, maar niet getreurd! Je kan ook de Fuego van dichtbij meemaken. Dat gaat namelijk met de tour naar de Acatenango. Deze vulkaan van bijna vier duizend meter is niet meer actief en kan je dus in 1,5 dag de top bereiken. Daarover lees je meer in mijn volgende blog! (Inclusief mooie plaatjes van de top en met lava uitbarstende vulkaan!)


By the way, ken je de machtige Rinjani Vulkaan in Lombok, Indonesië al?

Vorig jaar beklommen Chris en Malou de machtige Rinjani vulkaan in Lombok, Indonesië. Deze tocht was in alle opzichten extreem, zowel positief als negatief. Maar de plaatjes liegen er niet om, boven de wolken de top bereiken met epische uitzichten bleek het toch allemaal waard. Check de blogs overs Rinjani hieronder!

Facebook groepen voor Latijns Amerika

Wist je dat er een aantal super handige Facebook groepen zijn waarbij je snel en gemakkelijk in contact komt met mede reizigers in Midden- en Zuid-Amerika? Of je nu een reis aan het plannen bent en vol in de voorbereiding zit of al lang en breed onderweg bent: een snelle vraag stellen is in een Facebook groep super gemakkelijk. Natuurlijk is het ook leuk om daar je foto’s en ervaringen te delen met je mede-reizigers! Zie je daar ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!