Historisch Cambodja – 4x leuke Angkor Wat tips

Angkor What?

In deze blog verzamel ik enkele leuke en praktische Angkor Wat tips. Het tempelcomplex Angkor Wat is een must om te zien als je naar Cambodja gaat. In de Lonely Planet las ik dat Angkor Wat het grootste tempelcomplex ter wereld is! Hier moest ik dus sowieso naartoe. Je kunt kiezen om één of drie dagen te gaan. Ik heb voor één dag gekozen en om eerlijk te zijn was één dag voldoende. Begrijp me niet verkeerd, maar ik was een beetje tempelmoe.

Angkor Wat Tips

Met de Tuktuk naar Angkor Wat

Via het hostel waar ik verbleef had ik een tuktuk chauffeur geregeld. Voor maar 15 dollar toerden we met de tuk tuk naar Angkor Wat en werd ik verwend met vers fruit. Ook kreeg ik uitleg over de historie van de tempels.

Het enige wat ik niet leuk vond om te zien rondom Angkor Wat waren de olifanten ritjes… Olifanten moeten vrij zijn en moeten mensen niet vermaken. Gelukkig komt er een einde aan al het leed in 2020! Vanaf 2020 zijn olifanten ritjes namelijk verboden.

Poseren voor de Angkor Wat

Kafu Hostel & Pool in Siem Reap

Toen ik op Booking.com zat te kijken naar hostels zag ik Kafu Hostel & Pool voorbijkomen. Voor 3 dollar een hostel met zwembad? Dat kan niet waar zijn! Ik vloog vanuit Phuket naar Siem Reap. Via de Facebookpagina van het hostel had ik een tuk tuk chauffeur geregeld voor 5 dollar. Op de airport stond mijn held mij op te wachten met een naambordje. We raceten naar het hostel. Eenmaal aangekomen in het hostel hing er een relaxte sfeer en nam ik een verfrissende duik in het zwembad. In de avond gaan de meeste backpackers naar de night market en de pubstreet, waar een gezellige sfeer hangt.

Tip: Zelf Kafu Hostel & Pool boeken? Deze link brengt je direct naar het hostel op booking.com

Colors of Cambodia

Ik liep toevallig langs Colors of Cambodia en zag dat een kind van tien jaar onze Vincent Van Gogh had geschilderd. Het trok mijn aandacht en ik begon allerlei vragen te stellen. Deze organisatie zorgt ervoor dat arme kinderen hier hun talent tot leven kunnen brengen.

Een steentje bijdragen aan onontdekt talent

Ik vond het een erg mooi initiatief en ik kreeg ook les van de kinderen. De kinderen waren erg verlegen. Een dag later nam ik weer een kijkje bij de organisatie en het kind dat Van Gogh had geschilderd was ook weer aanwezig. Hij heet Vantong. Ik wilde hem sponsoren, maar de lerares vertelde dat zijn vader geen bankrekeningnummer had. Dus nam ik Vantong mee naar een winkel en heb ik wat speelgoed en Engelse boeken voor hem gekocht. Zo heb ik toch een steentje bijgedragen.

Wil jij kinderen met talent steunen?

Ga dan langs bij Colors of Cambodia. Neem een kijkje op http://www.colorsofcambodia.org/

Rondstruinen op de night market

Siem Reap heeft een night market waar je U tegen zegt. Je kunt hier letterlijk alles kopen. Hierbij kun je denken aan shirtjes, souvenirs, maar ook omslagdoeken. Ik heb 3 omslagdoeken gekocht voor € 10. Die doeken zijn later goed van pas gekomen, omdat je je moet bedekken als je tempels gaat bezoeken.

Ook had ik een boekje gekocht om in te schrijven. Helaas bleek vijf minuten later dat het boekje van binnen gescheurd was. Ik baalde hiervan en ging terug naar het kraampje waar ik het boekje had gekocht. De vrouw deed net alsof ze mij niet kende en dus kon ik fluiten naar een ander exemplaar. Ook kon je allerlei krekels en schorpioenen eten. Voor de echte waaghals, maar ik heb het overgeslagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!