Op vakantie? Vergeet je autoverzekering niet!

Behoorlijk wat Nederlanders reizen jaarlijks af naar onder meer de Alpen voor een wintersportvakantie. Toch blijft het zomerseizoen de grootste favoriet om eropuit te trekken. De laatste jaren heeft er wel een behoorlijke verschuiving plaatsgevonden voor wat betreft populaire vakantieplekken en -vervoersmiddelen. Waar precorona veel mensen in het vliegtuig stapten naar Spanje en Turkije, kiezen we nu vaker voor om met de auto naar een bestemming in eigen land of een buurland te reizen. Wat je bij een dergelijke reis niet moet vergeten? De autoverzekering te checken!

Goede voorbereiding is het halve werk

De kans op een leuke vakantie neemt aanzienlijk toe met een goede voorbereiding. Denk aan het inpakken van de juiste kleding, een controle van de geldigheid van je paspoort of identiteitsbewijs en het checken van de betaalmogelijkheden.

Check je zorgverzekering, en sluit eventueel een reisverzekering af

Daarnaast is het ook goed om over verzekeringen na te denken. Neem bijvoorbeeld je zorgpas mee. En denk na over een reisverzekering. Een reis kan immers een behoorlijke investering zijn, en je kunt voor allerlei onvoorziene kosten komen te staan. Zelfs als je in Nederland op vakantie gaat, kan een kortlopende reisverzekering geen overbodige luxe zijn. Deze dekt onder meer schade aan een accommodatie zoals een vakantiehuisje.

Controleer de dekking van je autoverzekering

Ga je met je eigen auto op vakantie, dan is het ook belangrijk hier eens goed naar te kijken. Controleer allereerst de dekkingen bij je huidige autoverzekeraar. Sommige verzekeraars dekken namelijk bepaalde zaken niet in het buitenland, zoals het regelen van vervangend vervoer. Wil je extra goed verzekerd op vakantie gaan? Je autoverzekering vergelijken geeft je de mogelijkheid je verzekering aan te laten sluiten bij je wensen en eisen.

Heb je een autoverzekering die goed past bij je auto, en bij je wensen en eisen? Dan is het belangrijk om te checken of je wel een geldige verzekeringskaart (‘groene kaart’) in je auto hebt liggen. Een autoverzekering is sowieso in Nederland geldig. Op de groene kaart kun je zien in welke andere landen schade aan of door je auto nog meer verzekerd is.

Tip: ga je met de caravan of camper op vakantie? Sluit hier dan een aparte verzekering voor af.

Verzekering van een huurauto

Ga je niet met eigen vervoer op reis, maar huur je ter plaatse op je vakantiebestemming een auto? Ook dan is het belangrijk om goed naar de verzekeringen te kijken. In de EU is minimaal een WA-verzekering verplicht. Dit dekt materiële of letselschade bij anderen. Buiten de EU is de dekking niet altijd erg hoog, of is er zelfs helemaal geen WA-verzekering. Soms kun je wel de dekking verhogen of een aanvullende verzekering hiervoor afsluiten.

Wil je dat schade aan de huurauto ook verzekerd is? Kijk dan of er mogelijkheid is de standaard verzekering uit te breiden met een cascoverzekering of Collision Damage Waiver (CDW). Houd er rekening mee dat er vaak een eigen risico geldt, maar dit kun je vaak (deels) afkopen.

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!