Een rondreis in IJsland: Wat kun je verwachten?

IJsland, het land van vuur en ijs, is een adembenemende bestemming die je keer op keer zal verbazen. Of je nu een natuurliefhebber bent, avontuur zoekt of gewoon eens naar een rustige omgeving wilt,  IJsland heeft voor ieder wat wils. Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van een rondreis in IJsland met Buro Scanbrit? Er is echt een heleboel te doen, maar in dit artikel zullen we een aantal hoogtepunten toelichten. Lees verder!

Gletsjers

Een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen in IJsland zijn de majestueuze gletsjers. Deze enorme ijsmassa’s bieden een spectaculair uitzicht en zijn een waar paradijs voor avonturiers. Tijdens je rondreis kun je de gletsjers verkennen en zelfs een gletsjerwandeling maken, waarbij je met een ervaren gids over het ijs loopt en de prachtige ijssculpturen bewondert.  Je kunt bijvoorbeeld de ijstunnels van de Langjökull gletsjer verkennen, gelegen in het westen van IJsland. Met speciale tours kun je veilig de ijstunnels betreden en de ijsformaties en glinsterende wanden bekijken. Tijdens de tour leer je over de geologie van de gletsjer, ijsvorming en de impact van klimaatverandering. Ervaren gidsen begeleiden je veilig door de tunnels en delen interessante feiten en verhalen over de gletsjer en de omgeving, waardoor het een educatieve en bewustmakende ervaring wordt.

Zwarte zandstranden

Een ander opmerkelijk kenmerk van IJsland zijn de zwarte zandstranden. Deze bijzondere stranden zijn het resultaat van vulkanische activiteit en vormen een opvallend contrast met de traditionele zandstranden die je gewend bent. Een van de bekendste zwarte zandstranden is Reynisfjara, gelegen aan de zuidkust van IJsland.

Schiereiland Snæfellsnes

Het schiereiland Snæfellsnes wordt vaak beschouwd als een van de mooiste plekken in IJsland. Met zijn sprookjesachtige landschap, omringd door bergen, lavavelden en kristalheldere wateren, is het gemakkelijk te begrijpen waarom dit gebied zo geliefd is. Breng een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Arnarstapi, waar je kunt wandelen langs de kustlijn. Stop ook even bij de majestueuze Kirkjufell berg. Dit is een van de meest gefotografeerde bergen van IJsland. Het schiereiland Snæfellsnes is echt prachtig en zeker een bezoek waard.

Thingvellir Nationaal Park

Thingvellir Nationaal Park is een plek van historische en geologische betekenis. Het park is niet alleen de locatie waar het oude IJslandse parlement, het Alþingi, werd opgericht in het jaar 930, maar het is ook een plek waar je de breuklijn tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen kunt zien. Dit maakt Thingvellir een fascinerende bestemming voor zowel geschiedenis- als natuurliefhebbers. Of je nu gletsjers wilt verkennen, wilt ontspannen op zwarte zandstranden, wilt dwalen door het betoverende schiereiland Snæfellsnes of de historische betekenis van Thingvellir Nationaal Park wilt ervaren, IJsland zal je zeker niet teleurstellen!

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!