De mooiste kastelen net over de grens

Dit jaar niet op een verre reis? Net over de Nederlandse grens zijn twee mooie kastelen te vinden, omringd door klassieke dorpjes en een prachtig landschap. Nog geen uur rijden en je bent al op je bestemming aangekomen. Op deze plekken word je meegenomen in gebeurtenissen die bij ons in de buurt hebben plaatsgevonden.

Het kasteel van Cochem

Het mooie Reichsburg-kasteel in Cochem heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. Helaas werd het kasteel in de 17e eeuw getroffen door een verwoestende brand, waardoor het grotendeels werd vernietigd. De oorspronkelijke bouw van het kasteel werd bijna weggevaagd, en de ruïnes getuigen van een roemrijk verleden dat bijna verloren ging.

Gelukkig werd het kasteel aan het einde van de 19e eeuw herbouwd in de indrukwekkende neogotische stijl die we vandaag de dag bewonderen. De zorgvuldige restauratie heeft het kasteel nieuw leven ingeblazen en zijn sprookjesachtige uitstraling versterkt. De herbouwde torens stijgen trots boven de stad uit en vormen een opvallende herinnering aan het glorieuze verleden van Cochem en het Reichsburg-kasteel.

Tegenwoordig is een bezoek aan het Reichsburg-kasteel een reis door de tijd en een kans om meer te leren over de geschiedenis van het kasteel en de regio. Terwijl je door de imposante binnenplaats dwaalt en geniet van panoramische uitzichten over de schilderachtige Moezel en de omliggende vallei, wordt je meegenomen naar vervlogen tijden van ridders, koninklijke intriges en middeleeuwse pracht.

Daarnaast biedt de omgeving van Cochem mooie wandel- en fietstochten. Langs de kronkelende paden kom je het kasteel, dorpjes, en de adembenemende landschappen tegen die  laten genieten van de natuurlijke schoonheid van deze regio. Na een dag vol ontdekkingen kun je heerlijk ontspannen in een van de gezellige restaurants in Cochem, waar je kunt genieten van de beroemde lokale Rieslingwijnen.

Het kasteel van de Ardennen

Ben je geen fan van Duitsland maar wil je wel naar een kasteel net over de grens dan is de Ardenne een goede optie. Het kasteel van Walzin, ook wel bekend als het Château de Walzin, werd oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw met een duidelijk defensief doel. Strategisch gepositioneerd op een klif boven de schilderachtige rivier de Lesse, diende het als een imposante uitkijktoren om het omliggende gebied te bewaken en potentiële indringers af te schrikken.

Door de eeuwen heen heeft het kasteel verschillende eigenaren gekend, wat heeft bijgedragen aan de diversiteit van zijn architecturale stijlen. De gotische torens en oude stenen muren geven het kasteel een sprookjesachtige uitstraling en laten je bijna teruggaan in de tijd. Als je door de poorten van het kasteel van Walzin stapt, voel je de geschiedenis tot leven komen en kun je je voorstellen hoe het was om in deze middeleeuwse vesting te wonen.

Naast zijn rijke geschiedenis is het Kasteel van Walzin tegenwoordig een geliefde toeristische bestemming vanwege de adembenemende uitzichten over de omliggende natuur. De betoverende Ardennen bieden prachtige wandelpaden en een ongerepte omgeving waar je kunt genieten van de rust en sereniteit die de natuur te bieden heeft. Een bezoek aan dit majestueuze kasteel en de omliggende regio is een unieke kans om jezelf onder te dompelen in de schoonheid van de Ardennen en de betovering van het verleden te ervaren.

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!