De mooiste bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Je reis is geboekt: je gaat naar Zuid-Afrika. De voorpret kan beginnen, want het duurt nog wel even voor je gaat. Jezelf inlezen is natuurlijk altijd leuk, want er is zoveel te zien in Zuid-Afrika. Zuid-Afrika heeft een rijke cultuur, maar ook een rijke natuur. Er is genoeg te zien en te doen, de selectie maken is up to you. Toch zijn er wel een aantal plekjes in Zuid-Afrika die je echt niet mag missen als je daar bent. In dit blog vertellen we je welke plekjes dat zijn.

Kruger National Park

Met stip op een: Kruger National Park. Het Kruger park mag je echt niet overslaan. Het is een van de grootste wildreservaten in Afrika en is daarmee de perfecte plek om de flora en fauna van het land te ontdekken. Ga hier de big five spotten op safari en bekijk alle dieren van dichtbij. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Kaap de Goede Hoop

Nog een plekje dat je echt niet mag over slaan is deze. Het is een echte iconische bestemming en is met recht en van de mooiste plekjes van het land. De kaap ligt in het uiterste puntje van het schiereiland en biedt een ongelooflijk uitzicht over de twee oceanen die er grenzen: de Atlantische oceaan en de Indische oceaan.

Tafelberg

Naast het Kruger National Park is dit ook een hele populaire plek een dat is ook niet voor niets. De Tafelberg laat je uitkijken over heel Kaapstad en de oceaan. Je kunt hier echt even genieten. Het is wel een hele tocht naar boven, dus voorbereiden op een hike moet je je wel. Je kan omhoog via verschillende wandelpaden, dus je route kies je zelf. Echt niet in voor een hike? Dan kun je ook nog altijd de kabelbaan kiezen die je lekker naar boven brengt.

Robbeneiland

Deze plek mag je ook zeker niet missen als je toch in Zuid-Afrika bent. Het is een historische plek en is bekend omdat Nelson Mandela hier gevangen heeft gezeten. Robbeneiland ligt niet heel ver van Kaapstad, ongeveer 12 kilometer. Je kan het eiland bereiken met de boot vanaf Kaapstad.

Garden route

Zin om te wandelen alsof je in een schilderij zit? Dan is de Garden Route zeker iets voor jou. Deze route gaat langs de kust en is 300 kilometer lang. Je hebt er prachtige uitzichten, onderweg kom je mooie stadjes tegen en ook stranden. Je kan op verschillende punten beginnen aan de Garden Route.

Drakensbergen

Ben je een echte bergbeklimmer? Dan mag je de Drakensberg zeker niet missen. Deze berg ligt in het oosten van Zuid-Afrika en laat je uitkijken over mooie landschappen, maar dat niet alleen. Onderweg kom je ook de mooiste valleien, meren en watervallen tegen. Koop tweedehands maar even een zekering voor de zekerheid, want het is soms flink klimmen.

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!