Dé essentials voor als je op reis gaat

Heerlijk op reis gaan, wie kan daar nou niet van genieten? Als je op reis gaat, of dit nu van korte of lange duur is, is het wel belangrijk dat je alles meeneemt. Om te zorgen dat je niks vergeet zetten wij ff alle benodigdheden voor je op een rijtje.

Voldoende kledingstukken

Natuurlijk moet je kleding meenemen als je op reis gaat, alleen veel mensen vergeten dat ze genoeg kleding moeten meenemen voor hun reis. Denk ook aan verschillende weersomstandigheden. Ga je naar een warm land? Neem dan buiten de gebruikelijke T-shirts en korte broeken ook kleding met lange mouwen mee. Je weet maar nooit wanneer het weer omslaat of dat het een dag minder is. Neem dus ook minimaal 1 trui of jumper, 1 lange broek en 1 of 2 vesten mee. Als je voor langere tijd op reis gaat, neem je natuurlijk meer mee. Het gebruikelijke paar sokken en schoon ondergoed per dag moet ook niet vergeten worden.

Bedenk ook van te voren wat je allemaal op vakantie gaat doen. Ga je voornamelijk aan het zwembad liggen of gaat er veel gewandeld worden? Zo kun je ook 1 of meerdere paren schoenen meenemen. Dit is zeker belangrijk als je voor langere tijd op reis gaat. Wat ook goed van pas kan komen voor je kleding bij een lange reis is wasmiddel. Dan kan je op ieder gewenst moment je kleding en sneakers schoonmaken terwijl je op reis bent. Bespaard ook nog plaats in je koffer, aangezien je niet zoveel kledingstukken hoeft mee te nemen.

Je toiletspullen

Een absolute must die je bij je moet hebben. Bij je toiletspullen moet je denken aan alles wat je nodig hebt om jezelf te verzorgen. Denk hierbij aan shampoo, tandpasta, tandenborstel, wax en nog veel meer. Kijk even naar wat je dagelijks gebruikt om je klaar te maken en neem alles mee. Vergeet niet om ook medicijnen mee te nemen, bijvoorbeeld paracetamol. Zoiets kan al snel van pas komen als je op reis bent. Er is een reden waarom je alles van thuis moet meenemen, namelijk niet alles is zomaar te krijgen in andere landen. Misschien heb je een bepaald merk shampoo wat je moet gebruiken omdat je allergisch bent voor een bepaalde stof. Er bestaat een kans dat ze die niet verkopen in het land waar jij op vakantie gaat. Zorg er dus voor dat je toilettas compleet is uitgerust voor de complete duur van je reis.

Benodigde documenten

Als deze niet in orde zijn, is het niet mogelijk om op reis te gaan. Zorg er dus voor dat je paspoort of identiteitskaart niet verloopt terwijl je op reis bent. Het is zelfs zo dat sommige landen een minimum geldigheidsdatum hanteren van 1 jaar. Binnen de Europese Unie kun je vrij reizen met een geldige identiteitskaart, voor landen buiten de EU moet je een paspoort hebben. Voor sommige landen, bijvoorbeeld de Verenigde Staten, moet er een visum ingevuld worden. Hier moet je op noteren wat de doel van je reis is en hoelang deze zal duren. Een visum is niet iets wat je zomaar krijgt, hij kan namelijk ook geweigerd worden. Het is dus belangrijk om deze juist in te vullen voordat je op reis gaat. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

 

 

 

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!