7 Top bestemmingen in Griekenland

Griekenland is een van de mooiste landen ter wereld. Met meer dan 6000 eilanden, een rijke geschiedenis en een prachtige natuur is Griekenland een van Europa’s topbestemmingen voor toeristen. Naast de hoofdstad Athene en het vasteland, zijn de eilanden Santorini, Mykonos, Zakynthos, Corfu en Kreta de populairste bestemmingen. In deze blog bespreken we de top 7 bezienswaardigheden van Griekenland.

Acropolis, Athene

De Acropolis in Athene is het symbool van Griekenland en de westerse beschaving. De berg rijst op in het hart van de moderne stad en wordt bekroond door drie prachtige tempels uit de 5e eeuw voor Christus. De bekendste tempel is het Parthenon, dat oorspronkelijk bestond uit 58 zuilen die een dak ondersteunden en versierd werden met ornamenten en friezen.

Acropolis Museum, Athene

Het Acropolis Museum in Athene is een populaire bestemming voor toeristen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het museum is een modern architectonisch meesterwerk, bestaande uit glas- en staalconstructies met ruime tentoonstellingsruimtes die een open en luchtige sfeer bieden.

Het is speciaal ontworpen om een verscheidenheid aan artefacten uit de Acropolis te huisvesten, waaronder beelden, architecturale elementen en andere artefacten die het verhaal van het oude Athene vertellen. Het museum biedt een onvergetelijke ervaring en is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de oudheid.

Santorini

Santorini is het meest dramatische van alle Griekse eilanden. Het is bekend om de klifsteden Fira en Oia, die lijken te hangen over een diepe, blauwe, met water gevulde caldera. Bezoekers kunnen zonnebaden en zwemmen op de zwarte vulkanische zandstranden aan de zuid- en oostkust, en de archeologische vindplaats van Akrotiri bezoeken.

Mykonos

Veel mensen beschouwen Mykonos als de meest glamoureuze eilandbestemming van Griekenland. De activiteiten na het donker zijn geconcentreerd in Mykonos-stad, bekend om zijn chique boetiekhotels, chique visrestaurants en livemuzieklocaties.

Delphi

Delphi is een UNESCO-werelderfgoedlocatie op het Griekse vasteland. Het werd gebouwd op de lagere hellingen van de berg Parnassus, met uitzicht op een dramatische ravijn. Het is gemaakt van de ruïnes van talloze tempels, een theater en een stadion, daterend uit de 8e eeuw voor Christus tot de 2e eeuw na Christus.

De Steden en Stranden van Kreta

Het eiland Kreta is een ongekend populaire bestemming in Griekenland, met zijn prachtige steden en stranden die elk jaar duizenden toeristen aantrekken. Rethymnon, gelegen aan de noordkust van het eiland, is een charmante stad die wordt gekenmerkt door zijn Venetiaanse en Turkse invloeden. Bezoekers kunnen er genieten van pittoreske straatjes, historische gebouwen en bruisende pleinen.

Aan de zuidkust bevindt zich het strand van Elafonissi, een adembenemend mooi strand met kristalhelder water en roze zand. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Of je nu van stedelijke avonturen houdt of liever ontspant op het strand, Kreta heeft voor ieder wat wils.

Als je op zoek bent naar een mooie fontein wastafel om je badkamer te verfraaien, dan ben je in Kreta op de juiste plek. Het eiland staat bekend om zijn rijke marmeren steengroeven, waar het prachtige witte marmer vandaan komt dat werd gebruikt voor de constructie van enkele van de meest beroemde monumenten ter wereld, zoals het Parthenon in Athene. Je kunt op Kreta dan ook tal van winkels vinden die gespecialiseerd zijn in marmeren producten, waaronder fontein wastafels. Als je dus een unieke en elegante wastafel wilt hebben voor je badkamer, dan is Kreta de plek om te zoeken.

Meteorakloosters

De kloosters van Meteora zijn een verzameling kloosters op hoge rotsformaties in het midden van het vasteland van Griekenland. Dit ongelooflijke natuurlijke fenomeen maakt ze tot een van de meest unieke bezienswaardigheden in Griekenland.

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!