10 mooiste plekken in Nederland

Nederland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes. Van uitgestrekte tulpenvelden tot schilderachtige grachten, het land heeft veel te bieden aan zowel inwoners als toeristen. In dit artikel zullen we de 10 mooiste plekken in Nederland verkennen, die je zeker moet bezoeken tijdens je staycation als je het land wilt ervaren in al zijn pracht.

De Veluwe: Een oase van rust

De Veluwe is het grootste nationale park van Nederland en biedt een prachtig landschap van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Het park is perfect voor natuurliefhebbers en biedt talloze wandel- en fietspaden. Je kunt ook een bezoek brengen aan het beroemde Kröller-Müller Museum, dat onder andere een uitgebreide collectie van Vincent van Goghs werken herbergt, en van een aantal uitzichtpunten genieten.

Keukenhof: een kleurrijke zee bloemen

De Keukenhof is een van de meest spectaculaire bloementuinen ter wereld. Het bevindt zich ten noordwesten van Lisse, niet ver van Amsterdam, en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. In de lente verandert de Keukenhof in een kleurrijk spektakel van tulpen, hyacinten en narcissen. Het is een adembenemend gezicht dat je niet mag missen.

mooiste plekken nederland: keukenhof

Thorn: een mummie in Limburg

Het historische centrum van Thorn trekt jaarlijks veel toeristen. De smalle straatjes, geplaveid met kinderkopjes, en de prachtige witgekalkte gebouwen zorgen voor een pittoreske sfeer. Er zijn ook verschillende kerken te vinden, waaronder de imposante Sint-Michaëlskerk waar je de beroemde Thorn mummie kunt bezichtigen. Het dorp staat echter het meest bekend om zijn karakteristieke witte huizen en wordt daarom ook wel “Het Witte Stadje” genoemd.

Amsterdamse Grachten

De Amsterdamse grachtengordel is een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest iconische bezienswaardigheden van Nederland. De grachten, omringd door prachtige herenhuizen uit de 17e eeuw, creëren een unieke sfeer die de rijke geschiedenis van de stad weerspiegelt. Een boottocht door de grachten is een must-do activiteit voor elke bezoeker.

Giethoorn: het Venetië van Nederland

Giethoorn is een idyllisch dorpje in Nederland, dat bekend staat als het “Venetië van Nederland”. De grachten en bruggen geven de plaats een romantische sfeer, en het verkennen van Giethoorn per boot is een populaire activiteit. Het is een geweldige plek om te genieten van de rust en schoonheid van het Nederlandse platteland.

Hunebedden: grafkamers van vroeger

Hunebedden zijn te vinden in het noorden van Nederland. In Drenthe vind je de meeste hunebedden, met ongeveer 54 exemplaren. Enkele bekende locaties zijn Borger, Rolde, Emmen en Havelte. De hunebedden zijn belangrijke archeologische overblijfselen en vormen een belangrijk deel van het cultureel erfgoed van Nederland. Ze trekken jaarlijks veel bezoekers die geïnteresseerd zijn in de prehistorie en de geschiedenis van Nederland.

mooiste plekken nederland: hunebedden

Zaanse Schans: molens alom

De Zaanse Schans is een openluchtmuseum dat bezoekers een glimp geeft van het historische Nederland. Je kunt hier traditionele houten molens, oude huizen en ambachtelijke werkplaatsen bewonderen. Het is een geweldige plek om meer te leren over de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

De Waddeneilanden: Nederlands schoon op eilanden

De Waddeneilanden, gelegen in de Noordzee, bieden een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Elk eiland heeft zijn eigen unieke charme, met uitgestrekte stranden, duinen en schattige dorpjes. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn de vijf bewoonde eilanden die je kunt verkennen en waar je kunt genieten van prachtige natuurwandelingen.

De Kinderdijk: Kinderdijkse molens

De Kinderdijk is een UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om zijn iconische molens. Deze historische molens zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en symboliseren de eeuwenlange strijd tegen het water. Een wandeling langs de Kinderdijk biedt een unieke kans om deze indrukwekkende constructies van dichtbij te bekijken.

Bourtange: Nederlandse vestingstad

Bourtange is een historisch vestingstad gelegen in de provincie Groningen, Nederland. Het is een unieke plek die teruggaat tot de 16e eeuw. Bourtange werd oorspronkelijk gebouwd als een versterking om de grens te beschermen. Het dorp is bekend om zijn goed bewaarde vestingwerken en verdedigingsstructuren, die bezoekers een glimp geven van het militaire verleden van Nederland. Bourtange heeft een stervormige structuur met wallen, grachten en bastions.

Hoe te bezoeken?

De stedelijke pracht en praal kun je wellicht nog met het openbaar vervoer bereiken, maar plekken als de Veluwe zijn op die manier lastiger te bereiken. Daarom is het huren van een auto in Nederland een goed idee. Met een gehuurde auto heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, waardoor je misschien zelfs meerdere plekken van deze lijst in een dag kunt bezichtigen.

Bron: https://adremlimburg.nl/

 

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!