Ethereum koers verwachting

Ethereum is de op één na grootste en bekendste cryptocurrency ter wereld voor al meerdere jaren. Met de groeiende prijs en interesse, wordt het beschouwd als een van de meest invloedrijke spelers in de wereld van crypto. Ethereum draait op een gedecentraliseerd platform dat gebruik maakt van proof-of-work consensus algoritmes. Wat zal de toekomst zijn van Ethereum? Waarom is het de leidende cryptocurrency in de wereld?

Laten we in dit artikel proberen om de technische analyse vanaf het begin en de prijsvoorspelling voor 2024 en daarna te achterhalen. Al je gedachten met betrekking tot de investering zullen aan het einde worden verduidelijkt.

Nu, laten we proberen om wat basisinformatie over Ethereum te hebben. Ethereum kopen kan het goedkoopst bij deze exchange.

 

Wat is Ethereum?

Iedereen kent de naam, maar niet iedereen het idee achter het achterliggende project. Ethereum is een gedecentraliseerde open-source blockchain die de smart contract-functionaliteit ondersteunt. Ether (ETH) is de eigen cryptocurrency die door Ethereum miners wordt gecreëerd als dividend voor berekeningen die worden uitgevoerd om de blockchain te beschermen. De Ethereum-blockchain herbergt momenteel meer dan 260.000 verschillende cryptocurrencies, waarvan er 47 tot de top 100 van cryptocurrencies naar marktkapitalisatie behoren.

Ethereum werd eind 2013 voorgesteld door Vitalik Buterin, een cryptocurrency onderzoeker en programmeur. De ontwikkeling van de Ethereum-blockchain werd gefinancierd door een online crowdsale die tussen juli en augustus 2014 werd gehouden. Het netwerk begon vervolgens te functioneren op 30 juli 2015. Vanaf dat moment waren er 72 miljoen munten geslagen. Er zijn vanaf januari 2023 19.276.325 Bitcoins in omloop. Per dag worden ongeveer 900 nieuwe Bitcoins gemined, en er zijn nog ongeveer 1.723.674 Bitcoins te minen. De totale hoeveelheid nog te minen Bitcoin verandert ongeveer elke tien minuten.

Ethereum Technische Analyse

De gehele crypto market heeft een flinke dip meegemaakt in het laatste jaar, maar is ondertussen langzaam omhoog aan het krabbelen. Ethereum heeft in 2022 de upgrade naar Ethereum 2.0 doorstaan, en lijkt sterker dan ooit. De volgende upgrade wordt verwacht in 2024, en hiermee zal de Ethereum 2.0 volledig zijn afgerond.

Ethereum heeft een lange en verhalende geschiedenis, met vele ontwikkelingen en incidenten die belangrijke positieve veranderingen en tegenslagen kenden. Midden september 2022 vond een verschuiving plaats van het proof-of-work (PoW) naar het proof-of-stake (PoS) model, met beloften om de energievoetafdruk te verminderen, de schaalbaarheid te vergroten en de transactietijden voor het netwerk te verkorten.

De veranderingen kwamen onder de noemer “Ethereum 2.0”, een allesomvattende term die de volgende evolutie van Ethereum naar een beter presterend, toegankelijker netwerk beschreef. De term is nu ter ziele, aangezien de gemeenschap van de blockchain de upgrade aanvaardt als de volgende stap in zijn ontwikkeling, en niet noodzakelijk als iets nieuws.

Vanaf maart 2024 verwerkt het netwerk ongeveer 12 transacties per seconde, maar de ontwikkelaars beloven nog steeds dat het in de toekomst 100.000 transacties per seconde zou moeten kunnen verwerken.

Dat niveau van schaalbaarheid dat nodig is voor de enorme hoeveelheid toepassingen die ontwikkelaars van de keten verwachten, zal worden bereikt door een andere update van de blockchain. Deze zal gebruik maken van “Proto-Dnaksharding” en “Danksharding,” wat rollups gaat vervangen door “blobs” en gedistribueerde data sampling. Rollups halen transacties uit de keten en waar ze worden gecontroleerd, maar het is kostbaar qua verwerking door knooppunten omdat ze permanent op de blockchain worden vastgelegd. Dit zou de blockchain opblazen, waardoor het netwerk wordt vertraagd of node-operators veel krachtiger apparatuur nodig hebben. Blobs blijven niet voor onbepaalde tijd op de blockchain staan, waardoor de bloat die zou kunnen ontstaan, wordt weggenomen.

Ethereum kopen? Dat kan het beste bij deze exchanges:

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Meest populaire keuze in Nederland, Eenvoudig betalen met iDeal 9.5 200+ Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024 9.2 100+ Finst
Kraken Kraken Een van de grootste internationale crypto exchanges 8.6 200+ Kraken
Crypto.com Crypto.com Crypto currency exchange met 1.000+ crypto 8.9 1.000+ Crypto.com

Ethereum koers verwachting 2024

In 2024 zal Ethereum een explosieve groei zien van ongeveer 200% en de prijs zal rond de $5000 liggen tegen december van dit jaar, volgens veel analisten. Dit zal worden geholpen door de marktovername van Defi-projecten die gebruik maken van slimme contracten gebouwd op de ethereum blockchain.

Ethereum koers verwachting 2024 – 2025

Ethereum zou zich kunnen concentreren op het stimuleren van de netwerk ventures en het zou zich kunnen concentreren op nieuwe projecten, ontwikkelingen, en partnerships om het Ethereum netwerk te verbeteren. 

Onze Ethereum Prijs Voorspelling

Met de bullish rally, stuwde Ethereum’s prijs naar $1414.20 met de start van 2024. Door het kraken van de vorige prijs records, Ethereum opgenomen zijn nieuwe All-Time-High door het bereiken van $3.000+. Deze Cryptocurrency kan de prijsrally voortzetten en de prijs zou nieuwere hoogten kunnen bereiken. Ethereum zou zich richten op het verbeteren van de veiligheid van de gebruikers. Tegen het einde van 2024, zou de ETH prijs $5K kunnen bereiken en in de toekomst misschien wel $6500.

Ethereum kopen? Dat kan het beste bij deze exchanges:

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Meest populaire keuze in Nederland, Eenvoudig betalen met iDeal 9.5 200+ Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024 9.2 100+ Finst
Kraken Kraken Een van de grootste internationale crypto exchanges 8.6 200+ Kraken
Crypto.com Crypto.com Crypto currency exchange met 1.000+ crypto 8.9 1.000+ Crypto.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!